Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 16:24

Αναβολή πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αρχαία Μεσσήνη λόγω πυρκαγιών

Γράφτηκε από την
Αναβολή πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αρχαία Μεσσήνη λόγω πυρκαγιών

 

Στην αναβολή των εκδηλώσεων «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», που θα γίνονταν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται σε πολλές περιοχές. 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Οι παραστάσεις αναβάλλονται σε συνέχεια της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, προκειμένου για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου».

Συγκεκριμένα αναβάλλεται η μουσική παράσταση από την ομάδα “Chores & Γιασεμί” - "Εξι”, που είχε προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης.

Κατόπιν της απόφασης αυτής, ο Δήμος Μεσσήνης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και ο Σύλλογος οι Φίλοι του Μουσείου Τ. Κατσουλίδης, αναβάλλουν την προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου, παρουσίαση του βιβλίου «Γεωγραφία της μνήμης» του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, η οποία επρόκειτο να γίνει στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.


NEWSLETTER