Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 20:17

Τίμησαν στο Ραυτόπουλο ήρωα της Επανάστασης του 1821

Γράφτηκε από τον
Τίμησαν στο Ραυτόπουλο ήρωα της Επανάστασης του 1821

Τον οπλαρχηγό και ήρωα της Επανάστασης του 1821 Αναστάσιο Γυφτάκη τίμησαν το Σάββατο στη γενέτειρά του, το Ραυτόπουλο Τριφυλίας. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Τριφυλίας, η Κοινότητα Ραυτόπουλου, η Κοινωφελής Επιχείρηση, η Επιτροπή «Ελλάδα, Τριφυλία 1821-2021» και ο Σύλλογος Απανταχού Ραυτοπουλαίων.

Στις 7.30 το απόγευμα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας Σωτήρη Μπακούρο, τον Παναγιώτη Λούτο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας, τον Αναστάσιο Γυφτάκη πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Ραυτοπουλαίων και τον Γεώργιο Χριστόπουλο γενικό γραμματέα στον ίδιο σύλλογο.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς και οι Σωτήρης Μπακούρος και Παναγιώτης Λούτος, ενώ ομιλητής με θέμα «Ο αγωνιστής και ήρωας του 1821, οπλαρχηγός Αναστάσιος Γυφτάκης» ήταν ο απόγονος του ήρωα Αναστάσιος Γυφτάκης. Ακολούθησε ξενάγηση στην υπαίθρια έκθεση όπλων και κειμηλίων από τους “Ελληνομνήμονες” και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Μορφωτικό-Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Άννα Καλογερόπουλου και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER