Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 18:45

Κυπαρισσία: Οι θεατρικές ομάδες κέρδισαν το χειροκρότημα στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεατρικών Μονόπρακτων

Κυπαρισσία: Οι θεατρικές ομάδες κέρδισαν το χειροκρότημα στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεατρικών Μονόπρακτων

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Κυπαρισσία το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεατρικών Μονόπρακτων, που διοργάνωσε το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας.

Τα περιοριστικά μέτρα και το μίνι λοκντάουν του καλοκαιριού άλλαξε όλο τον προγραμματισμό και έτσι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» με το κοινό να χειροκροτεί θερμά όλα τα θεατρικά οχήματα που συμμετείχαν.

Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο συμμετείχε με δύο μονόπρακτα: «Οι εραστές» του Χάρολντ Μπρίγκχαουζ και «Πρόβες για την Αρκούδα» βασισμένο στην Αρκούδα του Αντον Τσέχωφ.

Συμμετείχαν ακόμη οι Boldproductions από την Καλαμάτα με το «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος» του Αντον Τσέχωφ, το Θεατροσκόπιο από την Πάτρα με «Το δώρο» του Αντον Τσέχωφ, η θεατρική ομάδα «Βασίλης Ρώτας» από την Κόρινθο με το «Ο Φώντας» του Μήτσου Ευθυμιάδη και οι ΕρασιΤΕΧΝΕΣ από την Αμαλιάδα με το «Η Αµαλιαδαία πεθερά» της Ελένης Σκορδίλη.

Επίσης εντυπωσιακή ήταν και η παρουσίαση του φεστιβάλ, που από μόνη της ήταν ένα θεατρικό έργο από τους ηθοποιούς του ΤΕΘ.

Η πρόεδρος του ΤΕΘ Ιζαμπέλα Μπάκχαµ ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια απονέμοντας στο τέλος του Φεστιβάλ αναμνηστική πλακέτα στο σημαντικό σκηνοθέτη από τα Φιλιατρά Θεόδωρο Μαραγκό. Ο τελευταίος επισήμανε ότι έμεινε εντυπωσιασμένος από την παρουσία και την εφευρετικότητα των θεατρικών σχηµάτων, λέγοντας επίσης ότι ο πολιτισμός μας δίνει δύναμη.

Κ.Μπ.