Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 11:10

Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο: Πρεμιέρα απόψε της παράστασης “Φόνισσα” (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Ξεκινά σήμερα η νέα παραγωγή της “Μικρής σκηνής” του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, η “Φόνισσα” του Παπαδιαμάντη στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Το έργο αρχίζει απόψε και αύριο στις 9.30 μ.μ., το Σάββατο και την Κυριακή στις 8 μ.μ., τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη στις 9.30 μ.μ.. Είναι κατάλληλο για παιδιά 12 ετών και άνω.

Οι τρόποι αγοράς εισιτηρίων είναι οι εξής: ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας ticketservices.gr, τηλεφωνικά στο 210 7234567,  στο “Public” και στην είσοδο του θεάτρου μία ώρα πριν την παράσταση (αν υπάρχουν ακόμη εισιτήρια).

Ο χώρος λειτουργεί ως ''μικτός''. Στις παραστάσεις θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Αυτά είναι: απαραίτητη η χρήση μάσκας, απαραίτητη επίδειξη των αντιστοίχων πιστοποιητικών (εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test 48 ωρών) και προσέλευση πριν την έναρξη της παράστασης.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες στο χώρο του ΜΕΘ στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, ο πρόεδρος Γιώργος Παντελόπουλος είπε πως η παράσταση δίνει την έναρξη μιας νέας θεατρικής χρονιάς, μετά από πολλές δυσκολίες. ‘Κρατήσαμε ζωντανή τη φλόγα του θεάτρου” τόνισε και αναφέρθηκε στη δωρική σκηνοθεσία του Βενετσάνου Μπαλόπουλου, πάνω στο εμβληματικό αυτό κείμενο.

Ο σκηνοθέτης πρόσθεσε πως όλα τα μέλη εργάστηκαν σκληρά για να κερδίσουν το χαμένο χρόνο και πως έχει διατηρηθεί ατόφια η γλώσσα του συγγραφέα.

Η Ολυμπία Βενιζελέα τόνισε πως ο ρόλος αυτός ήταν ένα μεγάλο προσωπικό της όνειρο και πως για εκείνη, η “Φόνισσα” είναι αντίστοιχης αξίας με την “Αντιγόνη”. Τέλος η Ελενα Παναγοπούλου ανέφερε τις λεπτομέρειες για τα εισιτήρια και τους συντελεστές, ενώ “παρών” στη συνέντευξη ήταν και ο Κώστας Αλεξίου.

Γ.Σαρ.