Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 13:11

Απόψε η παρουσίαση του βιβλίου «Ηλεκτρόνια» στην Καλαμάτα

Απόψε η παρουσίαση του βιβλίου «Ηλεκτρόνια» στην Καλαμάτα

 

Η παρουσίαση του βιβλίου «Ηλεκτρόνια» της Αριστέας Σερεμέτη θα γίνει από το βιβλιοπωλείο “Bookmark” και τις Εκδόσεις «Λόγου χάριν» σήμερα Σάββατο στις 7 μ.μ.. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Κωστέας και ο νομικός - συγγραφέας Αντώνης Κατσάς.

Τα «Ηλεκτρόνια» είναι διηγήματα απλών καθημερινών ανθρώπων, που ωστόσο η ζωή τους δεν είναι καθόλου απλή. Είναι οι άνθρωποι θύματα ή μήπως θύτες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, ή μήπως εμείς οι ίδιοι, που πάντα, η ίδια η ζωή δίνει την έξοδο, το φως και τη λύση. ‘Η την κάθαρση και τη λύτρωση. Το βιβλίο αυτό εντάσσεται στη σειρά «Μικροδιηγήματα», η οποία περιλαμβάνει διηγήματα και ιστορίες, που βασίζονται στην ελληνική και παγκόσμια πραγματικότητα, με θέματα διαχρονικά αλλά και επίκαιρα.

Τα «Ηλεκτρόνια» περιέχουν 47 διηγήματα, που αντικατοπτρίζουν λεκτικές φωτογραφίες ανθρώπινων τροχιών, 3 προσωπογραφίες σχετικές της ατμόσφαιρας των διηγημάτων και 4 ποιήματα που λειτουργούν ως θεματικές ενότητες: ο χρόνος, η αγάπη, η ζωή, ο θάνατος. Μια συλλογή μικροδιηγημάτων με δωρικό χαρακτήρα και αιχμηρή διάθεση, με αφορμή τα απλά και καθημερινά, τα οποία εν τέλει μας καθορίζουν και μας στιγματίζουν. Μικρές σπουδές στο εγώ, στο εσύ στο εμείς.

Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο του βιβλιοπωλείο, στον Πεζόδρομο Αντωνοπούλου.