Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 08:11

Δράση ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Δράση ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου στην Καλαμάτα (βίντεο)

Η σπουδαία και σωτήρια σημασία της πρόληψης κατά του καρκίνου τονίστηκε σε δράση ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε χθες 25 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, στον πεζόδρομο της οδού Αριστομένους, μπροστά από το ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας.

Η δράση υλοποιήθηκε από το Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου “Ξαναρχίζω” σε συνεργασία με το δήμο.

“Η πρόληψη είναι πιο σημαντική από τη θεραπεία, όπως είπε ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης”, ανέφερε σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης και στο πρόσωπο της προέδρου Πολυτίμης Κυπραίου συνεχάρη και ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου “για το φωτεινό παράδειγμα δύναμης και αισιοδοξίας”. Ο κ. Μαρινάκης παρατήρησε ότι “ο δήμος στέκεται στο πλευρό τους. Τέτοιες προσπάθειες δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο το δήμο και όλη την κοινωνία”.

Η πρόεδρος του Συλλόγου “Ξαναρχίζω” Πολυτίμη Κυπραίου είπε ότι και φέτος ο σύλλογος βγήκε στο κέντρο της Καλαμάτας για να ενημερώσει και ανέφερε πως “ο κόσμος είναι πιο προσεγγίσιμος”. Ως γυναίκα που έχει βιώσει τον καρκίνο, έστειλε μήνυμα σε όλες τις γυναίκες “να ανοίξουν την αγκαλιά τους, να αγαπήσουν τον εαυτό τους και να ανοίξουν μια μεγάλη αγκαλιά στην υγεία. Να προλάβουν να το αντιμετωπίσουν”. Και σημείωσε ότι “όταν δούμε κάτι να αλλάζει πάνω μας πηγαίνουμε σε ειδικό γιατρό, σε ογκολόγο. Και η Καλαμάτα διαθέτει ογκολόγο, την κ. Σταματοπούλου”.

Η κ. Κυπραίου ενημέρωσε ότι στις 29 και 30 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βρίσκεται στην Καλαμάτα ομάδα 9 ογκολόγων γιατρών με επικεφαλής τον καθηγητή Γιώργο Ζωγράφο, για να εξετάσουν κλινικά τις γυναίκες. Οι εξετάσεις θα γίνουν στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” και οι γυναίκες που θέλουν να εξεταστούν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 27210 27100 και 6947-512381.

Η πρόεδρος του Συλλόγου “Ξαναρχίζω” ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο και τον δήμαρχο, “που στάθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή”, τα μέλη του συλλόγου και τις εθελόντριες.

Για το ζήτημα των νέων γραφείων του συλλόγου είπε ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με τον δήμαρχο, ενώ για το Ακτινολογικό Εργαστήρι με τους ειδικούς γιατρούς και τον ξενώνα φιλοξενίας, ανέφερε πως είναι θέμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αλλά έχει “παγώσει” λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

* Υπενθυμίζεται ότι ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Χθες το βράδυ σε μία συμβολική κίνηση ο δήμος φωταγώγησε με ροζ χρώμα τα κτήρια του ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας και του Πνευματικού Κέντρου.

Γ.Σ.


NEWSLETTER