Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 07:54

Συμμετοχές από 11 χώρες στο “3rd Kalamata Dance Cup” (βίντεο)

Συμμετοχές από 11 χώρες στο “3rd Kalamata Dance Cup” (βίντεο)

Χορό, μουσική και λάμψη θα γεμίσει η Καλαμάτα για ακόμη μια φορά αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού στην “Τέντα” θα φιλοξενηθεί ο 3ος Διεθνής Αγώνας Χοροαθλητισμού.

Εκεί, χορευτές από όλο τον κόσμο θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Καλαμάτας, ενώ οι θεατές θα δουν σόου πάνω σε διάφορα είδη χορού. Ολο το event όμως θα έχει και χαρακτήρα ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία, όπως έγινε γνωστό χτες από τη σχετική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο

.

Πάνω από 1.500 χορευτές, συνοδοί και συνεργάτες από 11 χώρες θα πλαισιώσουν το 3ο Φεστιβάλ Διεθνούς Διαγωνισμού Χορού
“3rd Kalamata Dance Cup”. Παραστάσεις χορού θα δοθούν το Σαββατοκύριακο 13 - 14 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου ‘Τέντα’ όλη την ημέρα, ενώ θα γίνονται και σεμινάρια στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Οπως ειπώθηκε χτες από την πρόεδρο του διοργανωτή φορέα Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμάτας “Dance challenge” και πρόεδρο Οργανωτικής Επιτροπής Νίνα Δράκου, φέτος είναι αυξημένο το ενδιαφέρον κατά 40% σε σύγκριση με το 2019, αφού συμμετέχουν 98 καλλιτεχνικοί χορευτικοί φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη συνέντευξη μίλησαν ακόμα ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Κρανιώτης και η γραμματέας του “Dance challenge” Γιώτα Τσίγκου.
Πλήθος θεατών αναμένεται να παρακολουθήσει τις 1.000 περίπου χορευτικές παραστάσεις από 200 συνολικά διαφορετικές κατηγορίες χορού που κρίνονται από 40 καταξιωμένους εγχώριους και διεθνείς κριτές.

Θα γινουν δύο τελετές: η έναρξη, το Σάββατο στις 7 το απόγευμα και η λήξη την Κυριακή στις 4.30 μ.μ. στην “Τέντα”. Το Σάββατο το πρόγραμμα θα ανοίξει με αφιέρωμα παραστάσεων χορού από άτομα με ή χωρίς αναπηρία. Συμμετέχουν οι: Σύλλογος “Ανοιχτή αγκαλιά”, Σύλλογος “Υιοί και κόρες”, Εταιρία Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα ανοιχτή”, Σύλλογος “Το μάννα”, “FTR Dance Academy” από την Αθήνα και ο Σύλλογος Καλαμάτας “Διαφοροζώ”. Η παράσταση θα μεταμορφώσει την τέχνη του χορού σε ένα ισχυρό εργαλείο για την άρση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού και ανισότητας.
Την Κυριακή στις 4.30 μ.μ. στην τελετή λήξης θα γίνει ειδικό αφιέρωμα με τίτλο “Τα σώματα εξιστορούν εικόνες, ιδέες και συναισθήματα του 1821...”. Με την συνεργασία και τη σύμπραξη: Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Dance Studio Maria Lada. Η βραδιά θα κλείσει με τις απονομές. Εισιτήρια διατίθενται αποκλειστικά και μόνο από τη viva.gr. Η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά δημοτικού και ΑΜΕΑ.

Μέρος των εσόδων από το κουπόνι ενίσχυσης του Συλλόγου, θα διατεθεί για τις ανάγκες των προσκεκλημένων κοινωνικών φορέων. Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει πάρκινγκ εντός των εγκαταστάσεων του γηπέδου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα υπάρχει στο
www.Kalamatadancecup.com.