Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 08:12

“3rd KALAMATA DANCE CUP”: Ξεκινά σήμερα με 1.500 χορευτές και συνεργάτες από 11 χώρες

Γράφτηκε από την

 

Το διήμερο “3rd Kalamata Dance Cup” ξεκινά σήμερα Σάββατο στην Τέντα με πάνω από 1.500 χορευτές και συνεργάτες από 11 χώρες συνολικά.

Ο 3ος Διεθνής Αγώνας Χοροαθλητισμού της “Dance challenge” περιλαμβάνει σόου και μαθήματα πάνω σε διάφορα είδη χορού. Η δράση αφορά άμεσα και τα άτομα με αναπηρία, αφού υπάρχει ειδικό κομμάτι της διοργάνωσης πάνω στο θέμα.

Η έναρξη θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 7 το απόγευμα και η λήξη αύριο Κυριακή στις 4.30 μ.μ. Σήμερα το πρόγραμμα θα ανοίξει με αφιέρωμα παραστάσεων χορού από άτομα με ή χωρίς αναπηρία. Συμμετέχουν οι: Σύλλογος “Ανοιχτή αγκαλιά”, Σύλλογος “Υιοί και κόρες”, Εταιρία Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα ανοιχτή”, Σύλλογος “Το μάννα”, “FTR Dance Academy” από την Αθήνα και ο Σύλλογος Καλαμάτας “Διαφοροζώ”. Η παράσταση θα μεταμορφώσει την τέχνη του χορού σε ένα ισχυρό εργαλείο για την άρση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού και ανισότητας.

Αύριο Κυριακή στις 4.30 μ.μ. στην τελετή λήξης ακολουθεί αφιέρωμα με τίτλο “Τα σώματα εξιστορούν εικόνες, ιδέες και συναισθήματα του 1821…”, με την συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Dance Studio Maria Lada. Η βραδιά θα κλείσει με τις απονομές.

Εισιτήρια διατίθενται αποκλειστικά και μόνο από τη viva.gr. Η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά δημοτικού και ΑΜΕΑ. Μέρος των εσόδων από το κουπόνι ενίσχυσης του Συλλόγου, θα διατεθεί για τις ανάγκες των προσκεκλημένων κοινωνικών φορέων. Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει πάρκινγκ εντός των εγκαταστάσεων του γηπέδου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα υπάρχει στο www.Kalamatadancecup.com