Κυριακή, 12 Μαϊος 2013 08:07

Καλλιστεία σκύλων σήμερα στην Καλαμάτα

Καλλιστεία σκύλων σήμερα στην Καλαμάτα

Στο πλαίσιο ανάδειξης της καθαρόαιμης κυνοφιλίας, ο Κυνοφιλικός Ομιλος Μεσσηνίας διοργανώνει σήμερα Κυριακή, από τις 9 το πρωί, την 12η Πανελλήνια Εκθεση Μορφολογίας Σκύλων, στο κεντρικό πάρκινγκ του Νέδοντα, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.

 

Οπως είπε στην "Ε" ο πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου, Παναγιώτης Παυλάκος, τα συμμετέχοντα σκυλιά ξεπερνούν τα 130 και ανήκουν σε διαφορετικές ράτσες. Οι συμμετοχές προέρχονται από όλη την Ελλάδα, καθώς και από άλλες χώρες της Ευρώπης, και τα μέλη του Κυνοφιλικού Ομίλου Μεσσηνίας καλούν μικρούς και μεγάλους να θαυμάσουν από κοντά τους σκύλους. 

Ο χώρος της έκθεσης θα είναι ανοικτός για το κοινό από τις 9 το πρωί και σύμφωνα με τον κ. Παυλάκο την πόλη αναμένεται να κατακλύσουν περί τα 1.000 άτομα, οι οποίοι θα έρθουν είτε για να συμμετάσχουν με τα σκυλιά τους, είτε για να παρακολουθήσουν την έκθεση. «Στόχος μας ήταν και είναι να αναδείξουμε με την εκδήλωση αυτή την καθαρόαιμη κυνοφιλία στον τόπο μας», ανέφερε. Και τόνισε ότι η διοργάνωση έχει καταφέρει να καθιερωθεί τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και πανελλαδικά ως μια από τις καλύτερες εκθέσεις μορφολογίας στην Ελλάδα, με τον Κυνοφιλικό Ομιλο Μεσσηνίας να αναδεικνύεται ως ένας από τους καλύτερους ομίλους της χώρας. «Ο κόσμος πλέον γνωρίζει την Εκθεση Μορφολογίας που διοργανώνουμε επί 12 έτη στην Καλαμάτα - δεν είναι τυχαίο ότι συμμετέχουν και φέτος πολλοί παλιοί εκθέτες, αλλά και νέοι που έρχονται μαζί με τα σκυλιά τους να γνωρίσουν την πόλη και τη Μεσσηνία και να κάνουν τουρισμό» σημείωσε ο πρόεδρος. Και πρόσθεσε πως «αυτές οι εκδηλώσεις προάγουν και την πολιτιστική ζωή του τόπου μας, αλλά και βοηθούν τουριστικά την περιοχή, ενισχύοντας και την τοπική οικονομία».

Καταλήγοντας ο Παναγιώτης Παυλάκος τόνισε τη σημαντική βοήθεια όλων των εθελοντών που κάθε χρόνο συμβάλλουν στην επιτυχία της διοργάνωσης, αλλά και την στήριξη της έκθεσης από τους ντόπιους, που συμμετέχουν σε αυτή με τα σκυλιά τους, όπως και πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.