Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 20:24

Παρουσιάζεται στην Καλαμάτα το νέο βιβλίο του  πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρου Π. Μαλλιά

Γράφτηκε από την

 

Συζήτηση με θέμα «Τουρκικός αναθεωρητισμός – Ελληνική ασπίδα» θα γίνει τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, στο Πνευματικό Κέντρο.

Το “Βιβλιόπολις” και οι Εκδόσεις Ι. Σιδέρης διοργανώνουν τη βραδιά με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρου Π. Μαλλιά. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι δικηγόροι: Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Καούνης. Η είσοδος θα γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Η επιμέλεια είναι του Σωτήρη Θεοδωρόπουλου.

Ο Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς, πρέσβης σε Ουάσινγκτον, Σκόπια και Τίρανα, στο νέο βιβλίο του θέτει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα ζητήματα: ο αναθεωρητικός επεκτατισμός της Τουρκίας, η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και η προσβολή των ελληνικών συνόρων. Το δόγμα εθνικής ασφάλειας απέναντι στις συμβατικές στρατιωτικές προκλήσεις και τον ασύμμετρο πόλεμο. Το μάθημα του Εβρου. Ισχύει η αρχή μη αλλαγής των συνόρων; Τι ακριβώς έγινε στα Βαλκάνια;

Ο συγγραφέας είναι πρέσβης επί τιμή. Κατάγεται από την ορεινή Γορτυνία (Στεμνίτσα). Τον Ιανουάριο του 2007 βραβεύτηκε στην Ουάσινγκτον με το Διεθνές Βραβείο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για το έργο του στα Βαλκάνια. Για το βιβλίο “Τα σύνορα – Αναθεωρητισμός”, του απονεμήθηκε το φετινό βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας” για βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού.