Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 08:12

350 συμμετέχοντες στα workshops που διοργάνωσε “Ο Σπόρος”

Γράφτηκε από την
350 συμμετέχοντες στα workshops που διοργάνωσε “Ο Σπόρος”

 

Περισσότερα από 350 άτομα (παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί) συμμετείχαν στα workshops που διοργάνωσε η ΑΜΚΕ “Ο Σπόρος”, με σκοπό να επιμορφώσει άτομα για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ελέγχουν την εγκυρότητα κάποιας είδησης.

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις για επιμορφώσεις πάνω στο θέμα των ψευδών ειδήσεων ολοκληρώθηκαν, και σήμερα Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ., οι υπεύθυνοι του προγράμματος κάνουν μια τελευταία ανοιχτή ενημέρωση προς κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να μάθει γύρω από το πρόγραμμα και το ζήτημα των ψευδών ειδήσεων.

Ετσι, σε ένα διαδικτυακό webinar θα μιλήσουν για το διαδίκτυο, τις ψευδείς ειδήσεις και τον ψηφιακό κόσμο, και ο καθένας μπορεί ελεύθερα να συμμετέχει.

Σύνδεσμος σύνδεσης στο webinar: https://shorturl.at/tvLSW

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο των συναντήσεων αναπτύχθηκε μια διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία καταγράφηκαν οι πρακτικές ανάλυσης πληροφοριών και επιχειρημάτων με τη μέθοδο του πληθοπορισμού, ώστε να βρίσκονται οι ψευδείς ειδήσεις.

Το έργο “Επιμόρφωση στον εντοπισμό ψευδών ειδήσεων και ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας για την καταγραφή επιχειρημάτων αναγνώρισης ψευδών ειδήσεων” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Active citizens fund”, με φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ “Ο Σπόρος”.

Το πρόγραμμα “Active citizens fund”, ύψους 12 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014-2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος “Active citizens fund” για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ιδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.


NEWSLETTER