Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 08:00

Καλαμάτα: “Carta20” για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανεβάζει η ομάδα «Πράματα και θάματα»

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: “Carta20” για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανεβάζει η ομάδα «Πράματα και θάματα»

 

Η θεατρική παράσταση “Carta20” για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα θα ανέβει αύριο στις 8 μ.μ. από την «Πράματα και θάματα» Κοιν.Σ.Επ. στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Το έργο θα παιχτεί στο πλαίσιο της συνάντησης στην Καλαμάτα για το σχέδιο “Carta20”, που υλοποιείται με αφορμή την 20ή επέτειο από τη Διακήρυξη του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. Νωρίτερα αύριο, Στον ίδιο χώρο στις 7 μ.μ., οι φιλοξενούμενοι εκπρόσωποι των εταίρων του σχεδίου θα παρουσιάσουν επιγραμματικά τις οργανώσεις τους και τα δημιουργικά υλικά που παρήγαγαν με τα μέλη της τοπικής ομάδας τους.

Τον συντονισμό του σχεδίου έχει αναλάβει η "Πράματα και θάματα" από την Καλαμάτα, με εταίρους από την Δανία (Nordisk Theater Laboratorium, Holstebro), την Εσθονία (Rääma Noorte Ühing Noorus, Pärnu), την Ιταλία (ComeUnaMarea onlus, Palermo) και την Ρουμανία (Asociatia de Τurism Εcologic CAMENA, Drobeta Turnu Severin).

Η σημασία της ευρωπαϊκής αυτής πρωτοβουλίας είναι μεγάλη, δεδομένου ότι ο Χάρτης αποτελεί το στήριγμα της ένωσης των ευρωπαϊκών αξιών και θεσπίζει τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις αρχές της. Το “Carta20” στοχεύει να προβάλει τον Χάρτη και να αυξήσει το επίπεδο της ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιεχόμενο και την σπουδαιότητα του.

Φέτος τιμάται και η 10η επέτειος από την εφαρμογή του Χάρτη στις χώρες της ΕΕ.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του “Carta20” από χτες και για λίγες μέρες ακόμη, υλοποιείται στην Καλαμάτα, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, η συνάντηση των εταίρων με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων συνεργασίας τους και την ανταλλαγή πληροφοριών για τις δραστηριότητες που υλοποιούνται σε τοπικό επίπεδο.

Οσον αφορά το θεατρικό έργο, οι συντελεστές είναι οι: κείμενο: Αλέξανδρος Κολλιόπουλος, σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Mαραβέλιας, κινηματογράφηση: Λεωνίδας Παπαδόπουλος, παρουσίαση βίντεο: Πάνος Ταντής, ηθοποιοί: Αλέξανδρος Κολλιόπουλος, Αρης Τσαμπαλίκας, Εύη Γιαννακόπουλου, Ελένη Χρηστίδου, Γιώργος Τσαπόγας

Η εκδήλωση και η παράσταση είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και με υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.


NEWSLETTER