Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 08:11

Εκδήλωση από το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας: “1821: Μία επέτειος με λογισμό και μ’ όνειρο”

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση από το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας: “1821: Μία επέτειος με λογισμό και μ’ όνειρο”

 

Επετειακή εκδήλωση με θέμα “1821: Μία επέτειος με λογισμό και μ’ όνειρο” θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 7 μ.μ. στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού, από το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας.

Σε αυτή συμμετέχουν οι: αρχιμ. Απόστολος Καβαλιώτης (post doct. In Autism, Ph.D. Med, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασύνδεσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών), Μαρία Ευθυμίου (καθηγήτρια Ιστορίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Αικατερίνη Πολυμέρου - Καμηλάκη (ομότιμη ερευνήτρια, τ. διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, μέλος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, πρόεδρος της Επιτροπής για τη Χειροτεχνία του υπουργείου Ανάπτυξης), Μελέτιος Μελετόπουλος (δρ. του Πανεπιστημίου της Γενεύης, λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής), Αγγελος Συρίγος (αναπλ. καθ. Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων), Αλέξης Χαρίτσης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, τ. υπουργός Εσωτερικών). Θα συντονίσει η δημοσιογράφος - φιλόλογος Βίκυ Φλέσσα.

Τα θέματα που θα αναλυθούν θα είναι αντίστοιχα: «Εκκλησία και απελευθερωτικός αγώνας 1821: Παραδοχές, υπερβολές, μύθοι και αλήθειες επί οικονομικών και αγωνιστικών ζητημάτων», «Μία κοινωνία στον καθρέφτη: συζητώντας τα 200 χρόνια από το ‘21», «Το μέλλον της παράδοσης», «1821: Μία επέτειος πάντα επίκαιρη», «Η δική μας επανάσταση», «1821: Ενας κριτικός αναστοχασμός για την Ελλάδα στον 21ο αιώνα».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και σε λινκ από το ίντερνετ: https://tinyurl.com/1821-epeteios-kalamata-zoom.

 


NEWSLETTER