Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 20:45

«Οι Πειρατές της Πρώτης»: Την Κυριακή τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης στους Γαργαλιάνους

«Οι Πειρατές της Πρώτης»: Την Κυριακή τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης στους Γαργαλιάνους

 

Τις «πύλες» τις ανοίγει την Κυριακή στις 5 μ.μ. η ομαδική εικαστική έκθεση μικρών και μεγάλων καλλιτεχνών με τίτλο «Οι Πειρατές της Πρώτης» στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η ακατοίκητη σήμερα Νήσος Πρώτη και ο ζωντανός θρύλος των Πειρατών της, αποτελεί την έμπνευση της εκδήλωσης με στόχο να γίνει ο πυρήνας ενός νέου καλοκαιρινού θεσμού που θα επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση με τη μορφή μιας τακτικής πολιτισμικής διοργάνωσης με ιστορικούς, λαογραφικούς, καλλιτεχνικούς, περιβαλλοντολογικούς, τουριστικούς άξονες και διαφαινόμενη προοπτική την ενδυνάμωση της περιοχής ως ποιοτικού προορισμού. Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το κοινό θα ξεφυλλίσει  ένα υπερμεγέθες συλλογικό βιβλίο (Artists’ Book) με έργα είκοσι τεσσάρων σημαντικών καλλιτεχνών με αναφορά στους Πειρατές της Πρώτης. Παράλληλα, το κοινό θα θαυμάσει τα ζωγραφικά έργα και τις κατασκευές των μικρών μαθητών του Δήμου Τριφυλίας, θα παρακολουθήσει την αφήγηση  παραμυθιού για τις περιπέτειες των πειρατών και θα ταξιδέψει με πειρατικά καράβια.

Συμμετέχουν οι: Νεκτάριος Αποσπόρης, Μαρίνα Βλαχάκη, Κική Βουλγαρέλη, Μαίρη Γαλάνη – Κρητικού, Κατερίνα Γραφανάκη, Κρίστι Γρηγορίου, Μαρία Διακοδημητρίου, Εβίτα Κανέλλου, Βασιλική Κολιπέτσα, Νίκος Κόνιαρης, Νίκος Λεοντόπουλος, Μηνάς Μαυρικάκης, Ρούλη Μπούα, Ισαβέλλα Ντάσση, Χριστίνα Παρασκευοπούλου, Ελένη Πεχλιβάνη, Ράνια Ράγκου, Ιφιγένεια Σδούκου, Ματίνα Σταυροπούλου, Μαρίνα Στελλάτου, Αγάπη Φεσατίδου - Ψαρράκη, Μαρία Χαλκιά, Μαρία Χάνιου, Γιάννης Χρηστάκος. Σχεδιασμός - Επιμέλεια της έκθεσης: Ίρις Κρητικού.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: 20, 21, 22, 23 & 24/12  11 π.μ. έως 1  μ.μ. και 27, 28, 29, 30 & 31/12 11 π.μ. έως 1 μ.μ. και 5 μ.μ. έως 7 μ.μ..

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Την Τρίτη 21/12 το απόγευμα θα λειτουργήσει στο χώρο της έκθεσης εικαστικό εργαστήρι με την Εικαστικό Χριστίνα Φωτοπούλου, σε  δύο ομάδες των 15 παιδιών η κάθε μία. Η 1η ομάδα από ώρα 4 έως 5.30 και η 2η ομάδα από τις 5.30 έως τις 7.