Τρίτη, 21 Μαϊος 2013 09:23

Αφιέρωμα στην "Αγαπημένη μου Σοφία"

Αφιέρωμα στην "Αγαπημένη μου Σοφία"

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και συγκίνησης παρουσιάστηκε το Σάββατο το βράδυ το αφιέρωμα στη Μεσσήνια συγγραφέα Σοφία Φίλντιση "Αγαπημένη μου Σοφία", που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Ο κόσμος που γέμισε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου είχε την ευκαιρία να απολαύσει αγαπημένα κομμάτια από το έργο της συγγραφέως που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τη φρεσκάδα τους μαθητές Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση, όταν ακούστηκαν μελοποιημένα από το Στάθη Γυφτάκη (πιάνο) βραβευμένα ποιήματα της συγγραφέως συνοδευμένα από το φλάουτο της Αλεξάνδρας Μάτζαρης και τις υπέροχες φωνές της Μαρίας Κρασοπούλου και της Κατερίνας Παλαιολόγου, ενώ η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συναισθηματικά, όταν η αίθουσα πλημμύρισε από τις μελωδίες και τη φωνή της Νένας Βενετσάνου, σε στίχους και λόγια της Σοφίας Φίλντιση, που βρέθηκε στην πόλη μας για να τιμήσει τη Μεσσήνια συγγραφέα.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Κλεώνη Φλέσσα, που ήταν και προσωπική φίλη της Σοφίας Φίλντιση.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά  Φώτης Μπουγάς που μίλησε για την αγαπημένη Σοφία του σχολείου και των παιδιών· τόνισε πόσα είχε προσφέρει η Σοφία Φίλντιση με την ομάδα Λογοτεχνίας, που λειτούργησε πάνω από 14 χρόνια και εμφύσησε στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων την αγάπη για τα βιβλία και την τέχνη του λόγου.

Όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν τέλος τη χαρά να απολαύσουν το μικρό Νικό Μαστοράκο που διάβασε το διήγημά του με τίτλο "Φύση και άνθρωποι", το οποίο και βραβεύτηκε στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας "Σοφία Φίλντιση- Το  δέντρο της Σοφίας". Ο μαθητής ταξίδεψε από τη Σκάλα Λακωνίας για να παρακολουθήσει τις Βιβλιοδρομίες και να παραστεί στην βράβευσή του. Το διήγημά του ήταν εμπνευσμένο από τη συλλογή διηγημάτων "Μικρές ιστορίες" της συγγραφέως, γεγονός που αποδεικνύει ότι το δέντρο της Σοφίας και η λογοτεχνική της παρακαταθήκη αποδίδει ήδη καρπούς και ελπίζουμε να ριζώσει στις καρδιές των παιδιών που τόσο αγαπούσε.