Τετάρτη, 22 Μαϊος 2013 10:54

Οι "Χαλασοχώρηδες" στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Οι "Χαλασοχώρηδες" στην Καλαμάτα

Οι "Χαλασοχώρηδες" (πολιτική κωμωδία) του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη έρχονται στην Καλαμάτα για 2 παραστάσεις την Παρασκευή 31 Μαΐου και το Σάββατο 1η Ιουνίου στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στις 9.30 μ.μ.

Η θεατρική παράσταση "Οι Χαλασοχώρηδες" του Παπαδιαμάντη, ένα έργο πολιτικό-χιουμοριστικό, άκρως διαχρονικό και επίκαιρο που μεταφέρεται για 1η φορά στη σκηνή, μετά από 2 χρονιές επιτυχίας στην Αθήνα, ξεκίνησε παρουσιάσεις ανά την Ελλάδα. Μετά από την Πάτρα, τον Πύργο και την Αμαλιάδα, επισκέπτεται την Καλαμάτα.

Το 1892 (ένα χρόνο πριν την πτώχευση του ‘93) δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ακρόπολη» το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι Χαλασοχώρηδες». Η ιστορία διαδραματίζεται στο νησί την τελευταία εβδομάδα βουλευτικών εκλογών. Ο Παπαδιαμάντης σατιρίζει τα πολιτικά και εκλογικά ήθη της εποχής και προβάλλει τις παθογένειες του νέου Ελληνικού κράτους. Παρουσιάζει με κωμικό τρόπο την αναστάτωση και τον εκφυλισμό της τοπικής κοινωνίας τις ημέρες των εκλογών.
Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν απλώς άνθρωποι που συμμετέχουν σ’ ένα παιχνίδι ανταγωνισμού και επιβίωσης. Ψηφοφόροι και ψηφοθήρες έχουν μπροστά τους λίγες μέρες για να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν.
Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Παύλος Εμμανουηλίδης, Θοδωρής Θεοδωρίδης, Ροζαμάλια Κυρίου, Αγγελική Μαρίνου, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτης Σούλης.
Σκηνοθεσία Κώστας Παπακωνσταντίνου, σκηνικά-κοστούμια Λυδία Κοντογιώργη, μουσική Θοδωρής Οικονόμου, σχεδιασμός φωτισμών Ελίζα Αλεξανδροπούλου. Επιμέλεια κίνησης Μαργαρίτα Τρίκκα. Φωτογραφίες Studio 112, σχεδιασμός προωθητικού υλικού Χρήστος Ατζινάς.

Είσοδος 10 ευρώ, τηλέφωνο κρατήσεων 6977-635806.

 


NEWSLETTER