Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 20:20

Τα Φιλιατρά μέσα από τις ψηφίδες του παρελθόντος

Γράφτηκε από τον
Τα Φιλιατρά μέσα από τις ψηφίδες του παρελθόντος

«Τα Φιλιατρά μέσα από τις ψηφίδες του παρελθόντος» είναι το θέμα της έκθεσης φωτογραφίας που θα λειτουργήσει στα Φιλιατρά από αύριο Πέμπτη μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας Πολιτισμού Αλληλεγγύης Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.) με ένα κλικ ζωντανεύει «τα Φιλιατρά μέσα από τις ψηφίδες του παρελθόντος», στο κτήριο Σπέντζα στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών.

Περίπου 600 φωτογραφίες του άγνωστου φωτογράφου των Φιλιατρών Γιάννη Φουρναράκη που γεννήθηκε στα Φιλιατρά το 1860, γνωστού φωτογράφου Πάνου Ηλιόπουλου που γεννήθηκε στη Σαρακινάδα το 1896, του φωτογράφου των παρελάσεων μας Βλάση Καπερώνη, οικογενειακά άλμπουμ, λίγα χειρόγραφα, έντυπα και κειμήλια απλώνονται στο χώρο και μας φέρνουν πολλές δεκαετίες πίσω.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: “Στην έκθεση θα βρείτε ασπρόμαυρα αναμνηστικά καρποστάλ, τα οποία διατίθενται με την ευγενική σας προσφορά για το κοινωνικό μας παντοπωλείο. Οι φωτογραφίες, τυπωμένες με επικόλληση σε υλικό kapa mount, μετά το πέρας της έκθεσης επίσης διατίθενται για τον ίδιο σκοπό.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας άνοιξαν τα μπαούλα τους και μας εμπιστεύθηκαν το υλικό των αναμνήσεων τους.

Ευχαριστούμε το συνταξιούχο δάσκαλο κ. Γιάννη Αλεξανδρόπουλο για την πολύμηνη και κοπιαστική δουλειά συγκέντρωσης και επεξεργασίας του αρχείου. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής του εορτασμού του Πολιούχου της πόλεως Αγίου Χαραλάμπους την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, θα ανταλλάξει ευχές και θα δεξιωθεί τους δημοσιογράφους και τους επισήμους στο χώρο της έκθεσης.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Ώρες λειτουργίας 11 π.μ. - 1 μ.μ. και 6-8 μ.μ.

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα”.

(Πληροφορίες: Στυλιανού Φωτεινή 2761360025 και 6942778793).

Κ.Μπ.

 

 




NEWSLETTER