Παρασκευή, 31 Μαϊος 2013 07:33

Οι "Χαλασοχώρηδες" απόψε και αύριο στη Φιλαρμονική

Γράφτηκε από την

Η παράσταση "Χαλασοχώρηδες" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη έρχεται στην Καλαμάτα για 2 παραστάσεις σήμερα και αύριο στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στις 9.30 μ.μ.

 

Η θεατρική παράσταση "Οι Χαλασοχώρηδες" του,  που μεταφέρεται για 1η φορά στη σκηνή, μετά από 2 χρονιές επιτυχίας στην Αθήνα, ξεκίνησε παρουσιάσεις ανά την Ελλάδα. Μετά από την Πάτρα, τον Πύργο και την Αμαλιάδα, επισκέπτεται την Καλαμάτα.

Το 1892 (ένα χρόνο πριν την πτώχευση του ‘93) δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ακρόπολη» το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι Χαλασοχώρηδες». Η ιστορία διαδραματίζεται στο νησί την τελευταία εβδομάδα βουλευτικών εκλογών. Ο Παπαδιαμάντης σατιρίζει τα πολιτικά και εκλογικά ήθη της εποχής και προβάλλει τις παθογένειες του νέου Ελληνικού κράτους. Παρουσιάζει με κωμικό τρόπο την αναστάτωση και τον εκφυλισμό της τοπικής κοινωνίας τις ημέρες των εκλογών.
Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Παύλος Εμμανουηλίδης, Θοδωρής Θεοδωρίδης, Ροζαμάλια Κυρίου, Αγγελική Μαρίνου, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτης Σούλης.
Σκηνοθεσία Κώστας Παπακωνσταντίνου, σκηνικά-κοστούμια Λυδία Κοντογιώργη, μουσική Θοδωρής Οικονόμου, σχεδιασμός φωτισμών Ελίζα Αλεξανδροπούλου. Επιμέλεια κίνησης Μαργαρίτα Τρίκκα. Φωτογραφίες Studio 112, σχεδιασμός προωθητικού υλικού Χρήστος Ατζινάς.

 

Είσοδος 10 ευρώ, τηλέφωνο κρατήσεων 6977-635806.