Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 18:50

Εκδήλωση στη Μάνη για τον γαστρονομικό τουρισμό

Εκδήλωση στη Μάνη για τον γαστρονομικό τουρισμό

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα τη γαστρονομία και την προσέλκυση τουριστών στη Μάνη διοργανώθηκε από το Δήμο Δυτικής Μάνης, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Στούπας.

 

Ομιλητές ήταν, η δημοσιογράφος - συγγραφέας Νίκη Μηταρέα, ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος Παράσχος Αξιώτης και ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος.

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας έκανε μια σύντομη αναφορά στις δράσεις της δημοτικής αρχής που αφορούν στην προβολή της περιοχής. Μίλησε για την έκδοση λευκώματος, τις δημοσιεύσεις σε περιοδικά και εφημερίδες, την πραγματοποίηση ταξιδιού στην Αυστραλία με σκοπό την εξωστρέφεια του δήμου, τη διοργάνωση fam trip τουριστικών πρακτόρων από διάφορες γωνιές της Ελλάδος, καθώς και την εκδήλωση για τη γαστρονομία - της οποίας το δεύτερο σκέλος θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, με την παρουσίαση ενός μανιάτικου τραπεζιού και την προβολή των τοπικών, παραδοσιακών μανιάτικων προϊόντων.

Η δημοσιογράφος Νίκη Μηταρέα εστίασε στον τρόπο με τον οποίο, μέσα από τον οινο-γαστροτουρισμό, μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος Παράσχος Αξιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις ελιές, το λάδι και τα σύκα που προμηθεύεται από τη Μεσσηνία και τα οποία αποτελούν βασικά συστατικά της κουζίνας του ξενοδοχείου "Porto Carras Grand Resort", στη Χαλκιδική. Μέλημα των μαγείρων, όπως ανέφερε, είναι το πώς θα βοηθήσουν περισσότερο στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού. Επίσης μίλησε για το πρόγραμμα "Ελληνικό Πρωινό" του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το οποίο στηρίζεται στη χρήση των τοπικών προϊόντων.

Τέλος, η ομιλία του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου εστίασε στη διδακτορική του διατριβή με θέμα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μεσσηνιακού ελαιόλαδου, με έμφαση στα αντιοξειδωτικά, και ιδιαίτερα στην περίπτωση της Δυτικής Μάνης.