Τρίτη, 01 Μαρτίου 2022 07:51

Παράσταση από την Πειραματική Σκηνή: “Ονειρο ηλεκτρονικής νύχτας"

 

Το έργο του Γιάννη Καλατζόπουλου “Ονειρο ηλεκτρονικής νύχτας" ανεβάζει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 8 μ.μ., ενώ την Παρασκευή το πρωί θα δοθεί παράσταση για μαθητές του δημοτικού και την Κυριακή θα έχει παράσταση για το κοινό και το μεσημέρι στις 12. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και το μειωμένο 7. Υπάρχει ηλεκτρονικό εισιτήριο στο “Τicket service”, αλλά και στο ταμείο του θεάτρου.

Το έργο περιγράφει την ιστορία ενός παιδιού εθισμένου στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, που ταξιδεύει στη χώρα της φαντασίας, όπου βασιλεύει η χαρά της ζωής, η ομορφιά του παιχνιδιού με φίλους, η απαξίωση του πλούτου και του "φαίνεσθαι". Αραγε το παιδί θα βρει την ουσία της αλήθειας; Θα να αναγνωρίσει την πραγματική ευτυχία στη ζωή;  

Οι συντελεστές είναι οι: σκηνοθεσία: Γιώλικα Πουλόπουλου, μουσική: Χρήστος Καλαϊτζόπουλος, επιμέλεια κίνησης: Ανθή - Η. Δρίλλια, σκηνικά - κοστούμια: Βενετσάνος Μπαλόπουλος, φωτογραφίες - βίντεο: Νίκος Τζαβάρας, κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος, τεχνική υποστήριξη ήχου - φωτισμού: Χρήστος Συκάς. Παίζουν οι: Τόνια Κυριαζή, Χρήστος Σπύρης, Δημήτρης Γκόνης, Σοφία Κατσιρέα, Ελεάννα Τζαβάρα, Μιχάλης Κατσαρέας, Μαριλία Τσαούση, Δημήτρης Κεχαγιάς, Μυρτώ Μασουρίδη, Παναγιώτης Τσίμπουρης, Νικόλας Μαρινόπουλος, Μυρτώ Ζόμπολα, Χρήστος Αλεφαντζής, Κατερίνα Κασσάκου, Γιώργος Μουντάνος

Σημείωμα σκηνοθέτιδας: “Ζούμε στην εποχή της οθόνης και των ηλεκτρονικών. Είναι πλέον κανονικό μεγάλοι και μικροί να περιβαλλόμαστε διαρκώς από φωτεινές οθόνες και  συχνά να χάνουμε την ουσιαστική, πραγματική επαφή. Ισως και τον εαυτό μας. Στο έργο μας ένα παιδί ζει με περιορισμούς από τον κόσμο των μεγάλων «για το καλό» του, χωρίς όμως να κατανοεί το γιατί.  Μόνο του «επαναστατεί», αναζητά την ταυτότητα του μέσα από τους τηλε - ήρωες του. Τελικά δραπετεύει παίζοντας ξανά στο όνειρο του και ανακαλύπτει ένα νέο κομμάτι του εαυτού του. Τα 15 παιδιά της ομάδας μας ταξιδεύουν μέσα σε ένα όνειρο με στόχο να αναστοχαστούμε την καχυποψία, για την σχέση μας με το χρήμα, την επικριτικότητα απέναντι στους γύρω μας, την ανθρωπιά μας. «Γιατί από ένα παιδί και έναν κλόουν μπορεί να μάθει κάτι ακόμα και ο πιο σοφός άνθρωπος»”.