Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 20:43

«Φιλιατρά και Φιλιατρινοί στον αγώνα του 1821» από τον Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη

Γράφτηκε από τον
«Φιλιατρά και Φιλιατρινοί στον αγώνα του 1821» από τον Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη

 

Εκδήλωση για την παρουσίαση της εργασίας του Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη «Φιλιατρά και Φιλιατρινοί στον αγώνα του 1821», σε έκδοση του Συλλόγου Φιλοπροόδων, θα πραγματοποιηθεί στα Φιλιατρά.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και θα γίνει στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ.

Προλογίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Παρασκευή Παντελάκη, και απαγγέλει η φιλόλογος Ματίνα Μιχαλακοπούλου.

Με αυτό το βιβλίο ο Κώστας Κόλλιας - Ερανιώτης βάζει ανιδιοτελώς τη δική του ψηφίδα στη γνώση και διάσωση της τοπικής ιστορίας. Επιχειρεί να δώσει  συγκεντρωμένες και οργανωμένες ιστορικές πληροφορίες ώστε ο αναγνώστης να αποκτήσει μια σαφή εικόνα της κοινωνικής ζωής της περιοχής των Φιλιατρών εκείνων των χρόνων και της προσφοράς των Φιλιατρινών στον Αγώνα.

«Το βιβλίο αποτελεί ένα πολύτιμο τεκμήριο για τους μελετητές των χρόνων της επανάστασης στην περιοχή των Φιλιατρών», σημειώνεται από την κα. Παντελάκη, η οποία επίσης επισημαίνει: «Είμαστε περήφανοι στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών που φροντίσαμε να εκδοθεί βάζοντας έτσι, πέρα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε το 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων, ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς της δικής μας προσφοράς στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση».

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER