Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 17:39

«Καλαμάτα - Μάρτιος, Μήνας Ελευθερίας»: Επετειακές εκδηλώσεις στον Κουταλά (φωτογραφίες)

«Καλαμάτα - Μάρτιος, Μήνας Ελευθερίας»: Επετειακές εκδηλώσεις στον Κουταλά (φωτογραφίες)

Εκδηλώσεις επετειακού χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Δήμο Καλαμάτας, στο πλαίσιο των δράσεων με τίτλο «Καλαμάτα - Μάρτιος, Μήνας Ελευθερίας».

Στον οικισμό Κουταλά πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο «Αντάμωμα Ελευθερίας» που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, η Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουταλά «Ο Άγιος Νικήτας». Νωρίτερα τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικήτα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουταλά «Ο Άγιος Νικήτας» Αλέκα Σπυροπούλου. Ακολούθως αναγνώστηκε η ανάλυση και ιστορική τεκμηρίωση του καθηγητή Θανάση Χρήστου για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου.

Υπήρξε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δρώμενο και παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Τριάδας και τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο "Κορύβαντες".