Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 08:27

H Καλαμάτα «αγκαλιάζει» τα πασχαλινά μπαζάρ (βίντεο)

H Καλαμάτα «αγκαλιάζει» τα πασχαλινά μπαζάρ (βίντεο)

 

Ρεπορτάζ: Τάσος Ανδρικόπουλος

Το φιλανθρωπικό της πρόσωπο έδειξε την περασμένη εβδομάδα η Καλαμάτα, «αγκαλιάζοντας» τα δύο πασχαλινά μπαζάρ που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στο κέντρο της Καλαμάτας, αποτελώντας μια καλή αφορμή για αγορές, καθώς τα έσοδά τους προορίζονται πάντα για σημαντικό σκοπό.

Ειδικότερα, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” διοργάνωσε στην κεντρική πλατεία της πόλης από τη Δευτέρα ως την Κυριακή μπαζάρ, για να στηριχθούν τα παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια του οργανισμού, ενώ κατά το ίδιο διάστημα οι εθελοντές και φίλοι του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα” ήταν στο Πνευματικό Κέντρο, με σκοπό «η Φλόγα μας να ανάψει στα χέρια σας το φως της Ανάστασης κι εμείς να συνεχίσουμε να φωτίζουμε τον δρόμο των παιδιών που νοσούν από καρκίνο».

 

«ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ»

«Ο κόσμος όπως φάνηκε τις προηγούμενες μέρες έδειξε το ενδιαφέρον του, καθώς η συμμετοχή στις αγορές ήταν πολύ ικανοποιητική. Η Καλαμάτα μάς στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια, οπότε δεν θα μπορούσε να γίνει το αντίθετο, ειδικά φέτος που η χρονιά όπως εξελίσσεται έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Μικροί και μεγάλοι αγόρασαν χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες και πασχαλινές κατασκευές, καθώς και δώρα που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των εθελοντικών δημιουργικών εργαστηρίων του οργανισμού, για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που μεγαλώνουν στα σπίτια του, αλλά και για την ενίσχυση του οργανισμού και των εξειδικευμένων και ολιστικών δράσεών του» ανέφερε στην «Ε» η κοινωνική λειτουργός Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου, επισημαίνοντας πως η στήριξη μικρών και μεγάλων είναι πολύ σημαντική για τις δράσεις του “Χαμόγελου του Παιδιού”, διότι χάρη σε εκείνους κάθε παιδί έχει και ένα χαμόγελο.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του “Χαμόγελου” «υπό τη σκιά της πανδημίας και των επιπτώσεών της αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στηρίζει τα 349 παιδιά που μεγαλώνουν στα 14 σπίτια του οργανισμού και ανοίγει παράλληλα την αγκαλιά του, για να στηρίξει τα παιδιά με τις μητέρες τους από την Ουκρανία, που θα βρουν καταφύγιο στη χώρα μας, εγκαταλείποντας τόσο βίαια την πατρίδα τους. Για κάθε παιδί, από όπου και αν είναι, η λαμπάδα του Πάσχα συμβολίζει τη χαρά και την αισιοδοξία».

Πασχαλινά είδη καθώς και άλλα δώρα μπορείτε να βρείτε στο e-shop του οργανισμού.

 

«ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ»

Από την πλευρά της, η εθελόντρια του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα” Ιωάννα Σβουρένου, είπε στην «Ε» πως ο κόσμος της Καλαμάτας παρά την ακρίβεια στήριξε και φέτος τη “Φλόγα”.

«Η φιλανθρωπία και η πράξη αγάπης είναι συνώνυμα των Καλαματιανών και αυτό φαίνεται περίτρανα σε κάθε μπαζάρ που διοργανώνουμε. Τετράδια, παγούρια, καπέλα, μπλούζες, σχολικά και φυσικά πασχαλινά είδη είχαν την περασμένη εβδομάδα την τιμητική τους, ενώ και ο καιρός βοήθησε ώστε ντόπιοι και επισκέπτες να κάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο, συνδυάζοντάς την με τις αγορές τους ενόψει Πάσχα» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως όποιος επιθυμεί και δεν πρόλαβε να περάσει από το κέντρο της Καλαμάτας τις προηγούμενες μέρες μπορεί τη Μεγάλη Εβδομάδα να αγοράσει ό,τι επιθυμεί από το e-shop της “Φλόγας”.

«Φέγγοντας η κάθε οικογένεια από την επαρχία για να πάει στην Αθήνα με σκοπό να είναι δίπλα στο παιδί της που νοσεί και κάνει θεραπείες κατά του καρκίνου, ταυτόχρονα σταματά να εργάζεται και να έχει πόρους, οπότε όπως καταλαβαίνει κανείς εύλογα, χρειάζονται κάποια στήριξη» τόνισε, λέγοντας πως ευχή του συλλόγου είναι το Άγιο Φως να φέρει υγεία και ηρεμία για τα παιδιά που υποφέρουν. 

 

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΠΑΖΑΡ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS

Στο ίδιο κλίμα, ήταν προγραμματισμένο να γίνει χθες το πασχαλινό παζάρι από τα Παιδικά Χωριά SOS στο περιστύλιο του Πνευματικού Κέντρου, ωστόσο λόγω των καιρικών συνθηκών η πασχαλινή εορταγορά θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο αύριο, από τις 10 π.μ. έως και τις 9 μ.μ.

«Ευχήσου καλή Ανάσταση στο βαφτιστήρι που σε περιμένει ή στα αγαπημένα σου πρόσωπα, επιλέγοντας από μεγάλη ποικιλία λαμπάδων για μικρούς και μεγάλους, καθώς και άλλα εορταστικά στολίδια. Διάλεξε το δώρο σου και βοήθησέ μας να καλύψουμε τις ανάγκες των παιδιών που φροντίζουμε στην πόλη μας» επισημαίνει το σχετικό κάλεσμα.