Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 21:59

Εκδήλωση των Φιλοπροόδων Φιλιατρών για τη Γιορτή της Μητέρας

 

Με μια όμορφη εκδήλωση το απόγευμα της Κυριακής στο πάρκο της Βλαχέρνας ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών τίμησε τη Γιορτή της Μητέρας.

Αφιέρωσε την εκδήλωση στις μητέρες, γιαγιάδες πια, που μεγάλωσαν τα παιδιά τους σε δύσκολους καιρούς και δύσκολες συνθήκες.

Προσκάλεσε τα παιδιά της πόλης στο Πάρκο και με τη συνδρομή του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας και της εικαστικού Χριστίνας Φωτοπούλου κατασκεύασαν όμορφα δώρα για τις μητέρες τους και ζωγράφισαν τη μητέρα του Κλιμιτ. Αργότερα στο Βορρέειο η εκδήλωση συνεχίστηκε με αναφορές στη Γιορτή της Μητέρας,  ποιήματα, τραγούδια και ιστορίες που μιλούσαν για τη μητρική αγάπη και αφοσίωση. Διαβάστηκαν από τη Βιβή Παντελάκη, τη Βιβή Μακρυγιάννη, τη Θεώνη Ψύρρου και την Αγγελική Παγάνη. Η ψυχολόγος Γεωργία Θεοδωροπούλου αναφέρθηκε στην "τέχνη του να είσαι μητέρα στη σύγχρονη κοινωνία ".

Δόθηκε ο λόγος σε αρκετές μητέρες να μιλήσουν για τη δική τους εμπειρία. Στην εκδήλωση ήταν και η Λούλα Αλεξανδροπούλου, μητέρα τριδύμων, γιαγιά και προγιαγιά, που διανύει τη δέκατη δεκαετία της ζωής της, χαμογελαστή και κεφάτη όπως πάντα. Μίλησε για το πως μεγάλωσε τα τρίδυμα της. Ο σύλλογος της χάρισε ένα αναμνηστικό της εκδήλωσης για τη δική της ανιδιοτελή μητρική αγάπη και αφοσίωση τιμώντας στο πρόσωπό της τις μητέρες της γενιάς της.