Κυριακή, 29 Μαϊος 2022 22:53

Σόλο χοροθεατρική παράσταση της Ναυσικάς Πέππα - Τριαντάρη

Γράφτηκε από την
Σόλο χοροθεατρική παράσταση της Ναυσικάς Πέππα - Τριαντάρη

Η σόλο χοροθεατρική παράσταση “Dead man's switch” της Καλαματιανής δημιουργού Ναυσικάς Πέππα - Τριαντάρη έρχεται το διήμερο 4 και 5 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής (Υπαπαντής 23).

Θα παιχτεί Σάββατο και Κυριακή στις 9 μ.μ., η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ, το έργο διαρκεί 43 λεπτά. Για κρατήσεις μπορεί κανείς να καλέσει στα: 6984-327767 (Ναυσικά) και 6941-585941 (Γιώργος Ζωντανός). Τα εισιτήρια παραμένουν δεσμευμένα στο όνομα του κάθε ενδιαφερόμενου έως και 10 λεπτά πριν την έναρξη.

Οι συντελεστές είναι οι: σύλληψη – χορογραφία – ερμηνεία: Ναυσικά Πέππα - Τριαντάρη, μουσική επιμέλεια και θεατρικό κείμενο: Ναυσικά Πέππα - Τριαντάρη, μίξη ήχου: Αλέξανδρος Beck, artwork αφίσας: Βάιος Παρασκευάς, γραφιστική επιμέλεια: Σοφία Μπράιλα.

Ο όρος “dead man's switch” περιγράφει το κουμπί που υπάρχει σε κάποια μηχανήματα / οχήματα / όπλα και το οποίο ο χειριστής οφείλει να πατάει ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να δηλώνει πως είναι ακόμα ζωντανός.

Στην παράσταση, ο όρος αυτός μεταλλάσσεται λίγο. Οχημα (μηχάνημα; όπλο;) γίνεται η ίδια η διαδικασία της ζωής. Χειριστής γίνεται ο άνθρωπος που ζει αυτή τη ζωή. Και ποια η σχέση του ανθρώπου με αυτό το κουμπί της επιβεβαίωσης και δήλωσης ότι είναι ακόμα χρήσιμος στην υπόλοιπη κοινωνία, ότι ακόμα υπάρχει λόγος που ζει, ότι τα κάνει όλα όπως αναμένεται να τα κάνει και ότι όλα είναι όπως πρέπει να είναι; Πώς μπήκε σε αυτή τη διαδικασία, τι συναισθηματικό φορτίο έχει σε κάθε φάση της και τι επιλέγει (ή όχι) να κάνει;

Βιογραφικά στοιχεία: Η Ναυσικά Πέππα - Τριαντάρη μπήκε στο όχημά της τον Σεπτέμβριο του 1986. Μεγάλωσε μέσα σε τέχνη, τέχνη και στα διαλείμματα λίγη τέχνη. Είναι απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2007). Finalist του P. A. R. T. S στις Βρυξέλλες (2005). Συνέχισε τις σπουδές της στο Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten στην κατεύθυνση MTD (Modern Theatre Dance). Εχει συνεργαστεί ως χορεύτρια και performer με ομάδες χορού, ομάδες χοροθεατρικές, με ορχήστρες και ηθοποιούς, σε Αθήνα, Καλαμάτα, Βρυξέλλες, Αμστερνταμ κά. Ενδεικτικά: Hellenic Dance Company (War), Smack Dance Company (2 στα 4), Trout Physical Theatre (Trainspotting), Ορχήστρα των Χρωμάτων (“Η κόμη της Βερενίκης”, “Η τελευταία μαύρη γάτα”, “Τραβολογώντας τον Σπόττυ”, “Ο δικαστής Τ.”), Ενωση Ελλήνων Μουσουργών (“Η ιστορία του στρατιώτη”, “Ι. Στραβίνσκι”), σε Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (“Πετρόσουπα” και “Cello in my life”) , Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (“Πετρόσουπα”), Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων (“Afterthoughts”). Εχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων παγκοσμίως καταξιωμένων χορευτών και χορογράφων, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Εχει 3 προσωπικές δουλειές στο ιστορικό της (“Speechless”, “Afterthoughts”, “Ode to freedom”) με την παρούσα να αποτελεί την τέταρτη. Διδάσκει σύγχρονο χορό, μπαλέτο, αυτοσχεδιασμό, μουσικοκινητική αγωγή. Είναι personal teacher ashtanga yoga, pilates, dance aerobic. 

Τα τελευταία 3 χρόνια ζει, δραστηριοποιείται κι ονειρεύεται στα Τρίκαλα, από όπου και έχει καταγωγή. 


NEWSLETTER