Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 21:32

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Πολιανή για Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά

Γράφτηκε από την

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 Παπαφλέσσα (Γρηγόριο Δικαίο) και Αναγνωσταρά (Χρήστο Κορομηλά) που κατάγονταν από το χωριό, πραγματοποιήθηκε στην Πολιανή, την Κυριακή το πρωί.

Αρχικά, τελέσθηκε τρισάγιο στο χώρο των προτομών των ηρώων. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον εκπρόσωπο της Βουλής - βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιο, τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και τον πρόεδρο της Κοινότητας Πολιανής Γιάννη Μουτσιούλα.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, ενώ τον μητροπολίτη Μεσσηνίας εκπροσώπησε ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αγγελόπουλος - εφημέριος της Κοινότητας Θουρίας, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο Πολιανής - πατέρα Ευστάθιο Δικαίο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δρ. Βυζαντινής Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Λιακάκη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, ενώ τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Οι Αμφειείς”, τον Σύλλογο Χορού “Ξενία” και τον Χορευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο “Αργώ” Αγίας Τριάδος, ενώ τραγούδησαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου. Στην εκδήλωση συμμετείχε το Σωματείο Εν Χορώ Μεσσηνίας Τμήμα Θουρίας, καθώς και ο συλλέκτης και πρόεδρος του Συλλόγου “Ελληνομνήμονες” Σπύρος Κατσίρας με την πλούσια ιδιωτική συλλογή ιστορικών ειδών που διαθέτει και αποτελούν κειμήλια της Επανάστασης του 1821.