Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 16:40

Εκδήλωση για την Αγγελική Σταμπάκη - Κουτσομητοπούλου

Γράφτηκε από την

Εκδήλωση με τίτλο “Πρόσωπα με ιστορία, Αγγελική Σταμπάκη -Κουτσομητοπούλου” διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Μεσσηνίας Καλαμάτας την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος» του Εργατoϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας.

Εγκαινιάζεται έτσι ένας κύκλος εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης που σκοπό έχουν να αναδείξουν ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας.

Η Αγγελική Σταμπάκη - Κουτσομητοπούλου ήταν τ. πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συλλόγου και τ. επίτιμος πρόξενος της Γαλλίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Αγγελική Μήτρου τ. διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου, ο Αριστείδης Μουτζούρης επίτιμος πρόξενος Γαλλίας και πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συλλόγου Μεσσηνίας, η Χαρά Μπανάκου - Καραγκούνη καθηγήτρια ΕΛΚΕΠΑ και η κόρη της τιμώμενης Αλίκη Κουτσομητοπούλου. Τέλος, θα ακοκουστλουθήσει μουσικό αφιέρωμα με γαλλικά τραγούδια με την υψίφωνο Μίνα Πολυχρόνου και τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα. Την εκδήλωση θα συντονίσει η φιλόλογος Εφη Πράτη.