Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 18:31

Καλαμάτα: Εκδήλωση για την Αγγελική Σταμπάκη – Κουτσομητοπούλου

Γράφτηκε από την

 

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης έγινε την Τετάρτη η εκδήλωση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας “Πρόσωπα με Ιστορία – Αγγελική Σταμπάκη - Κουτσομητοπούλου” στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η βραδιά εγκαινίασε κύκλο εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης που σκοπό έχουν να αναδείξουν ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας, με πρώτο “σταθμό” την Αγγελική Σταμπάκη - Κουτσομητοπούλου τ. πρόεδρο του Ελληνογαλλικού Συλλόγου και τ. επίτιμο πρόξενο της Γαλλίας.

Η έναρξη έγινε με το χαιρετισμό της Μάγδας Σουλιώτη διευθύντριας ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας. Μίλησαν για την τιμώμενη στη συνέχεια οι: Αγγελική Μήτρου τ. διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου - Παραρτήματος Καλαμάτας, Αριστείδης Μουτζούρης επίτιμος πρόξενος Γαλλίας - πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συλλόγου Μεσσηνίας και Αλίκη Κουτσομητοπούλου κόρη της τιμώμενης. Το Β’ μέρος της εκδήλωσης συνεχίστηκε με την εισήγηση της Χαράς Μπανάκου - Καραγκούνη καθηγήτριας ΕΚΠΑ με τίτλο: «Paul Valéry: Θεωρητικές αναζητήσεις και ποιητική δημιουργία» και αφιέρωμα με γαλλικά τραγούδια με την υψίφωνο Μίνα Πολυχρόνου και τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα. Την εκδήλωση συντόνισε η Εφη Πράττη (φιλόλογος).