Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 14:45

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Σταυρούλας Κάτσου - Καντάνη

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Σταυρούλας Κάτσου - Καντάνη

Το νέο βιβλίο της Καλαματιανής εκπαιδευτικού - θεολόγου Σταυρούλας Κάτσου – Καντάνη “Ταξιδεύοντας με έναν Αγγελο στη Θεία Λειτουργία” παρουσιάστηκε προχτές στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, με ομιλητές τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια Αγγελική Μαστοράκη και την συγγραφέα.

Ξεκινώντας ο πρωτοσύγκελλος ανέφερε πως η πρόσκληση της συγγραφέως, ήταν για εκείνον και πρόκληση, αφού: “για έναν κληρικό, που δεν βλέπει τα πάντα ως ένα παιδί, είναι δύσκολο να αποτυπώσει σε χαρτί ή ακόμα και να αρθρώσει λόγο αναφορικά με όσα βιώνει, στην μέχρι τώρα εικοσιπενταετή ιερατική του πορεία, στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας”. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο νόημα και στην ουσία του μυστηρίου. Η κ. Μαστοράκη παρουσίασε τις επιδράσεις της θείας λειτουργίας στην ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου, αλλά και στις αρχές που αυτή η διαδικασία προβάλλει στη διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού, τονίζοντας αυτές της ισότητας, της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας και της αγάπης.

Τέλος η συγγραφέας αναφέρθηκε στους λόγους που την οδήγησαν να γράψει αυτό το βιβλίο και τις βιωματικές εμπειρίες της, από τα παιδικά της χρόνια.