Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 08:14

Παραδοσιακοί χοροί στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον
Παραδοσιακοί χοροί στους Γαργαλιάνους

 

Με χορούς και παραδοσιακούς σκοπούς πλημμύρισε η πλατεία των Γαργαλιάνων το βράδυ του Σαββάτου στο 5ο  Αντάμωμα Παιδικών Χορευτικών Ομάδων Παραδοσιακών Χορών.

Η νέα γενιά έδειξε με τον καλύτερο τρόπο την σημαντική δουλειά που γίνεται μέσα από τους πολιτιστικούς Συλλόγους και πως η παράδοση μας διατηρείται ζωντανή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων (Πολίτες σε δράση), ο Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Γαργαλιάνων, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ασπροπύργου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους, ο Σύλλογος Αθλητικού Χορού Καλαμάτας Ξενία, ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών ο Πυρσός, ο Σύλλογος Γυναικών Δωρίου οι Δωριείς, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας Μ.Ε.Σ.Κ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάλτας ενώσυμμετείχε και το μουσικό σχήμα «Χοροσταλίτες».

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων «Πολίτες σε δράση».

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άννα Καλογεροπούλου,  ο Δήμαρχος Τριφυλίας  Γιώργος Λεβεντάκης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Σπυριδούλα Καλκαβούρα.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER