Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 13:50

Στα Τρίκαλα παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Σταθοπούλου

Γράφτηκε από την
Στα Τρίκαλα παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Σταθοπούλου

Στα Τρίκαλα παρουσιάστηκε την Πέμπτη το βράδυ το νέο βιβλίο της Μεσσήνιας Ελένης Σταθοπούλου με τίτλο “Οι εντολείς”, που εκδόθηκε πρόσφατα από τις Εκδόσεις “Αnima” και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, την Τετάρτη 1 Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με εντυπωσιακή πλοκή και πολυεπίπεδη δράση, όπου η μια έκπληξη διαδέχεται την άλλη. Πυρήνας του είναι ένα πραγματικό γεγονός, ένα έγκλημα τιμής, που συνέβη στις αρχές του 20ού αιώνα σε κωμόπολη της Μεσσηνίας.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη, ενός σύγχρονου χώρου, που στεγάζεται στο κτήριο των παλιών φυλακών της πόλης. Για αυτό μίλησε η φιλόλογος και πρόεδρος του Φιλολογικού Ιστορικού Λογοτεχνικού Συνδέσμου Τρικάλων Ναυσικά Μουλά, η οποία έκανε μια εύστοχη κριτική προσέγγιση του έργου της συγγραφέως. Ακολούθησε ανάγνωση αποσπασμάτων από την ηθοποιό Λίνα Μαργώνη, συνοδευόμενη από μουσική εποχής, που επέλεξε κι έπαιξε στο πιάνο η μουσικός Αλεξάνδρα Ευσταθιάδη, ενώ ταυτόχρονα προβάλλονταν σχετικές εικόνες.

Τη συγγραφέα προσφώνησε ο εκδότης της εφημερίδας των Τρικάλων “Διάλογος” και του περιοδικού “Ξένιος Θεσσαλός” Δημήτρης Κρούπης, που μαζί με τον Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων είχαν τη διοργάνωση. Τον συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος - ερευνητής Μάκης Εξαρχόπουλος. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά στο YouTube από το κανάλι του Μουσείου Τσιτσάνη και είναι διαθέσιμη για όλους.


NEWSLETTER