Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 11:36

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις στο νέο αίθριο χώρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Με επιτυχία οι εκδηλώσεις στο νέο αίθριο χώρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το βράδυ το τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο “Συγγραφείς στο αίθριο” από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το “Βιβλιόπολις”, με τη συνδρομή και άλλων φορέων της πόλης, εγκαινιάζοντας έτσι τη χρήση ενός νέου χώρου, του αίθριου της Βιβλιοθήκης στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου.

Την Τετάρτη το βράδυ παρουσιάστηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας, το νέο βιβλίο του Ισίδωρου Ζουργού «Περί της εαυτού ψυχής». Για το βιβλίο μίλησαν ο Βασίλης Μπαζάνης πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας και ο Δημήτρης Κοσμόπουλος ποιητής/ δοκιμιογράφος. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Λεωνίδας Βέλλης μέλος του ΜΕΘ (Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού θεάτρου).

Την Πέμπτη το πρωί οι ενδιαφερόμενοι παρακολούθησαν το 2ο σεμινάριο δημιουργικής γραφής της Βιβλιοθήκης «Πώς γεννιέται ένα βιβλίο» στον χώρο της Πινακοθήκης Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (Πνευματικό Κέντρο, 4ος όροφος). Στο σεμινάριο δίδαξε ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός. Το ίδιο απόγευμα σειρά είχε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Μαντά «Σφραγίδα». Η συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Την Παρασκευή, σε συνεργασία με το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Στέλιου Μάινα «Να θυμηθώ να παραγγείλω», υπό τους ήχους του σαξοφώνου της Αννας - Μαρίας Ρούνσεβιστ. Την εκδήλωση συντόνισε η Βασιλική Μάλαμα μέλος του ΜΕΘ, φιλόλογος και δασκάλα. Αποσπάσματα διάβασαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί - μέλη του ΜΕΘ Βίκυ Βορίλα, Μαρία Λαζάρου και Ελενα Παναγοπούλου.

 


NEWSLETTER