Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 07:52

Γιορτή εκπαιδευτικής ρομποτικής στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Γιορτή εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, που πραγματοποιείται αύριο Σάββατο, από τις 7.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Οπως τονίστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο φεστιβάλ που οργανώνει ο δήμος, η διαμόρφωση της πλατείας θα είναι τέτοια, ώστε ο κόσμος να μπορεί να έρχεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με τους συμμετέχοντες. Θα μπορούν κάτοικοι κι επισκέπτες να ανταλλάξουν ιδέες, να πληροφορηθούν για τις ιδέες και τον τρόπο λειτουργίας των κατασκευών, πώς φαντάζονται τις πόλεις του μέλλοντος και πως θα ήθελαν να διαμορφωθεί η πόλη μας.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν συνολικά 24 ομάδες με πάνω από 250 συμμετέχοντες από διάφορες περιοχές (Ξάνθη, Σπάρτη, Αγρίνιο, Χαρακοπιό, Μεθώνη και Χανδρινού) συν τις τοπικές ομάδες.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι “είναι ένα φεστιβάλ που αποτυπώνει μέρος της φιλοσοφίας αυτής της δημοτικής αρχής, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες, στην καινοτομία, σε δράσεις που συνδέονται με το αύριο”.

Ο αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας ανέφερε ότι ο δήμος για μια ακόμη φορά καινοτομεί με την πρωτοπόρο και καινοτόμο αυτή δράση, στηρίζοντας τους νέους της πόλης και όχι μόνο.

Το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Φώτης Ασημακόπουλος ενημέρωσε ότι η επιτροπή συγκροτείται από καθηγητές των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου και Δυτικής Αττικής, από την Ένωση Φυσικών και από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρομποτικής Καλαμάτας Παναγιώτης Πετρόπουλος δήλωσε ότι η Μεσσηνία είναι μέσα στον παγκόσμιο χάρτη εκπαιδευτικής ρομποτικής εξαιτίας των συμμετοχών σε ολυμπιάδες ρομποτικής.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18.00 - 18.30: Προσέλευση ομάδων. 19.30: Έναρξη φεστιβάλ, χαιρετισμοί. 20.00: Παρουσιάσεις - επιδείξεις έργων κατηγοριών Open & Regular (α΄ μέρος). 21.2: Παρουσιάσεις - επιδείξεις πειραμάτων Φυσικής. 22.00: Παρουσιάσεις - επιδείξεις έργων κατηγοριών Open & Regular (β΄ μέρος). 23.30: Τελετή λήξης.