Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 10:53

Ξεκινά σήμερα το 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Μουσική παρέα θα κρατήσει στο κοινό της Καλαμάτας το 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας με τον Διαγωνισμό Κιθάρας, τις συναυλίες και τις διαλέξεις που θα γίνουν το τριήμερο 1, 2 και 3 Ιουλίου.

Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται στο Αμφιθἐατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου και στο Μέγαρο Χορού. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, «Τέρψις», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή κιθάρας Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

- Σήμερα Παρασκευή 6 μ.μ. Αμφιθἐατρο “Θ. Αγγελόπουλος” (Αριστομένους 95) Marco Tamayo, διάλεξη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια τρίωρη διάλεξη για τα μυστικά της τεχνικής της κιθάρας από τον σπουδαίο Κουβανό δεξιοτέχνη. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον ήχο και την ερμηνεία. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι όσοι έχουν προμηθευτεί εγκαίρως το εισιτήριό τους για το ρεσιτάλ.

- Σάββατο 2 Ιουλίου, 12 μ. Αμφιθέατρο “Θ. Αγγελὀπουλος”, Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας, Παιδική Κατηγορία: όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2009, υποχρεωτικό έργο «Sneaky Call» του Γιώργου Νούση και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής.

- Σάββατο, 4 μ.μ. Αμφιθέατρο “Θ. Αγγελὀπουλος”, Διαγωνισμός Κιθάρας, Εφηβική Κατηγορία: όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2006, υποχρεωτικό έργο «Airton» του Θεόδωρου Παναγόπουλου και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής. 8.30 μ.μ. Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Αρτέμιδος 124), ρεσιτάλ Marco Tamayo - «o βασιλιάς της κιθάρας». Στο πρώτο μέρος του ρεσιτάλ του θα παρουσιάσει έργα υψηλής δεξιοτεχνίας για σόλο κιθάρα, ενώ στο δεύτερο μέρος το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να ακούσει το πιο ακριβοπληρωμένο κονσέρτο του κόσμου, το “Concierto de Aranjuez” του Joaquín Rodrigo. Στο πιάνο συνοδεύει ο Λουκάς Γεώργας. Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, γενική είσοδος 10 ευρώ.

- Κυριακή 3 Ιουλίου 12 μ. Αμφιθέατρο “Θ. Αγγελὀπουλος”, Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας, χωρίς όριο ηλικίας, χωρίς υποχρεωτικό έργο, ένα ή περισσότερα έργα ελεύθερης επιλογής.

- Κυριακή 3 Ιουλίου, 4 μ.μ. Αμφιθέατρο “Θ. Αγγελὀπουλος” ρεσιτάλ κιθάρας με τον Βασίλειο Πούλιο.

Το Φεστιβάλ συμβάλλοντας στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών φιλοξενεί τον Βασίλειο Πούλιο, που απέσπασε το Α΄ Βραβείο του περσινού Διαγωνισμού. Θα παρουσιάσει έργα, των J. Rodrigo, M. Llobet,    D. Aguado, K. Vassiliev,    J. Hetu. Θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των βραβείων και των αναμνηστικών διπλωμάτων από την επιτροπή. Την επιτροπή αποτελούν οι: πρόεδρος: Κώστας Κοτσιώλης, μέλη: Marco Tamayo, Μιχάλης Κονταξάκης, Κώστας Ηλιάδης, Μαρία Κολόζου.

Για δηλώσεις συμμετοχής και λεπτομέρειες: https://kalamataguitarfestival.gr