Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 08:00

Ξεκινούν οι “Διεθνείς Μουσικές Μέρες Καλαμάτας”

Ξεκινούν οι “Διεθνείς  Μουσικές Μέρες Καλαμάτας”

 

Ξεκινά σήμερα το Φεστιβάλ “Διεθνείς Μουσικές Μέρες Καλαμάτας” του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Η φετινή διοργάνωση θα γίνει για 6η χρονιά.

Οι 6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας (6th International Kalamata Music Days), το κορυφαίο φεστιβάλ κλασικής και τζαζ μουσικής, επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό συναυλιακό πρόγραμμα, γεμάτο φρεσκάδα και παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες. Από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου, η Καλαμάτα θα γεμίσει για άλλη μια φορά με μουσική, από την κλασική έως την τζαζ και από μουσική δωματίου, μέχρι και τη μεγάλη συμφωνική μουσική. Το Φεστιβάλ ιδρύθηκε από τη βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla, η οποία έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση, τον συνθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη και τον βιολοντσελίστα Δημήτρη Λάμπο. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και είναι οι εξής:

-Διάλεξη σύγχρονης μουσικής με τη συνθέτρια Φανή Κοσώνα και συναυλία στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο. Η βιολονίστα Αργυρώ Σειρά θα παρουσιάσει το έργο “Narratives” για σόλο βιολί της Φανής Κοσώνα. Το έργο γράφτηκε το 2020 και περιλαμβάνει 3 κομμάτια για σόλο βιολί, ενώ φέρει αφιέρωση στη μνήμη του διαπρεπούς συνθέτη, μαέστρου και δασκάλου Θόδωρου Αντωνίου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια διάλεξη σύγχρονης μουσικής στην οποία, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν σύγχρονες τεχνικές του βιολιού.

-Τελική συναυλία του masterclass πιάνου στις 9 μ.μ. στη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρίας Γ. Καρέλια» (κήπος). Οι συμμετέχοντες στα μαθήματα πιάνου με την Αλεξία Μουζά θα παρουσιάσουν τα έργα που μελέτησαν, επί 8 ημέρες, κατά τη διάρκεια του masterclass.