Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 07:54

Η “Μήδεια” του Ευριπίδη σήμερα στο Κάστρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Η “Μήδεια” του Ευριπίδη σήμερα στο Κάστρο Καλαμάτας

 

Ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου, η “Μήδεια” του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια θα παρουσιαστεί σήμερα στις 9 μ.μ. στο θέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ακολουθώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών της αρχαίας τραγωδίας, όλα τα πρόσωπα του δράματος θα παιχτούν από τρεις ηθοποιούς: την Αθηνά Μαξίμου, τον Αιμίλιο Χειλάκη, και τον Αναστάση Ροϊλό. Η Γιώτα Νέγκα και η Μυρτώ Αλικάκη αναλαμβάνουν τον ρόλο των κορυφαίων του Χορού που αποτελείται από τους: Πετρίνα Γιαννάκου, Μάιρα Γραβάνη, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Γιώργο Ζυγούρη, Ελευθερία Κοντογεώργη, Εριέττα Μανούρη, Βασίλη Μπούτσικο, Γιώργο Νούση, Δάφνη Σταθάτου.

Το εμβληματικότερο ίσως έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας θα παρουσιαστεί σε καινούρια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Εύα Νάθενα, την κίνηση επιμελείται η Πατρίσια Απέργη και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος. Προπώληση στο viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν οριστεί στα 20 ευρώ (κανονικό) και 17 ευρώ (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ).


NEWSLETTER