Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 16:20

Συγκίνηση στην παρουσίαση βιβλίου του Θεόδωρου Μαραγκού στο Πάρκο της Βλαχέρνας (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Συγκίνηση στην παρουσίαση βιβλίου του Θεόδωρου Μαραγκού στο Πάρκο της Βλαχέρνας (Βίντεο)

Η παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Μαραγκού "Ο δάσκαλος της Αρκαδίας και ο Τάλως 21ος αιώνας" έγινε την Τετάρτη στο Πάρκο της Βλαχέρνας από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Το κοινό καλωσόρισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβή Παντελάκη μιλώντας για τη ξεχωριστή καλλιτεχνική προσωπικότητα του Θεόδωρου Μαραγκού. Την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος Ματίνα Μιχαλακοπούλου. Το βιβλίο παρουσίασε ο Κώστας Καπελούζος ενώ αποσπάσματα διάβασαν η Ισμήνη Κωνσταντοπούλου και η Πέγκυ Θεοδουλήδη.

Ανάμεσα στους ακροατές ήταν ο τέως Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θανάσης Ζέρβας, ο πρόεδρος των εν Αθήναις Φιλιατρινών Στάθης Χαρτάλος, η πρόεδρος του Τριφυλιακού Θεάτρου Ίζα Μπάχμαν και μέλη του ΔΣ, η πρόεδρος του ΜΕΣΚ Σόνια Τουρκολιά, ο πρόεδρος του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού Νίκος Κούρδογλου, η πρόεδρος των Μεσσηνίων Αμερικής και Καναδά Καίτη Σάμπαλη με το σύζυγό της Στέργιο Κυριαζίδη, πολλά μέλη του ΔΣ του "Πυρσού", ο ποιητής και στιχουργός Βασίλης Παπαδόπουλος και ο γυμνασιάρχης Φιλιατρών Νίκος Αθανασόπουλος.

Η παρουσίαση του βιβλίου ήταν συγκινητική τόσο από τους παρουσιαστές όσο και από τον ίδιο το συγγραφέα αφού τα Φιλιατρά είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο συγγραφέας μίλησε για τους λόγους που τον έκαναν να γράψει για τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στη ζωή μιας κοινωνίας και εκδήλωσε την επιθυμία του να κάνει το βιβλίο ταινία.

Στο τέλος της παρουσίασης ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Κώστας Κόλλιας, ο Γιάννης Καπελούζος και η Βιβή Παντελάκη εκφράστηκαν για το βιβλίο ευχόμενοι να είναι καλοτάξιδο.

Το βίντεο και η φωτογραφία είναι της Βιβής Παντελάκη.


NEWSLETTER