Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 18:08

Η «Αντιγόνη» στο Κάστρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Η «Αντιγόνη» στο Κάστρο Καλαμάτας

 

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή δια χειρός Cezaris Graužinis θα παρουσιαστεί αύριο Κυριακή και τη Δευτέρα στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, σε παραγωγή του Πολιτιστικού οργανισμού «Λυκόφως».

Πρόκειται για μια σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ. Αντιγόνη η Έλλη Τρίγγου. Κρέοντας ο Βασίλης Μπισμπίκης. Και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης Κορυφαίος του Χορού.

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Tην επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι χθεσινοί προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. ''Γιορτάζει'' και η νεαρή Αντιγόνη, μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία: Cezaris Graužinis, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Kenny MacLellan, Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Θεοχάρης, Χορογραφία: Edgen Lame, Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος, Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος. Πρωταγωνιστούν:  Έλλη Τρίγγου (Αντιγόνη), Βασίλης Μπισμπίκης (Κρέων), Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Κορυφαίος του Χορού), Γιώργος Παπαγεωργίου (Άγγελος), Δανάη Μιχαλάκη (Ισμήνη), Χρήστος Σαπουντζής (Τειρεσίας), Κώστας Κορωναίος (Φύλακας), Στρατής Χατζησταματίου (Αίμων), Μαρίνα Αργυρίδου (Ευριδίκη), Γιάννης Μαστρογιάννης (Χορός), Περικλής Σιούντας (Χορός), Edgen Lame (Χορός). Προπώληση στο ticketservices.gr, στο Πνευματικό κέντρο  και στο ταμείο του θεάτρου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 17 ευρώ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER