Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 18:38

Εξόρμηση στον ποταμό Σελλά

Γράφτηκε από την
Εξόρμηση στον ποταμό Σελλά

 

Εξόρμηση στην Τριφυλία διοργανώνει την Κυριακή 21 Αυγούστου στις 9 π.μ. η Τοπική Κoινότητα Σελλά Μεσσηνίας.

Η πεζοπορική διαδρομή περιλαμβάνει το έντονο ορειβατικό τμήμα του Σελλά ποταμού. Ξεκινάει από τον Νερόμυλο του Αργύρη που βρίσκεται στο Πάρκο Τριπύλης ενώ στη συνέχεια περνάει από το πέτρινο Σελλέϊκο γεφύρι. Η διαδρομή συνεχίζει μέσα από τεράστιους επιβλητικούς βράχους που υψώνονται κάθετα αφήνοντας στενά περάσματα που απαιτούν να κολυμπήσεις μέσα στα δροσερά νερά του ποταμού για να τα περάσεις.

Η ορειβατική αυτή διάσχιση καταλήγει στην περιοχή ''Διπόταμα''. «Εξερευνήστε την άγρια φύση της Τριφυλίας, απολαμβάνοντας το σαγηνευτικό τοπίο από πανύψηλα δέντρα και χαμηλή καταπράσινη βλάστηση στις όχθες του ποταμού Σελλά, με αρώματα από Λυγαριά και Σκίνο καθώς και την άγρια ομορφιά του φαραγγιού με τους υψηλούς βράχους και τις τεράστιες πέτρες» αναφέρει το κάλεσμα των διοργανωτών.

Το σημείο συνάντησης είναι το Λαογραφικό Μουσείο στο Σελλά, που βρίσκεται 19 χλμ από την Κυπαρισσία, σε υψόμετρο 496 μέτρα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σελλά, Χάιδω Παπαευθυμίου (6972110504).

 


NEWSLETTER