Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 19:59

Δράσεις στις όχθες του Παμίσου

Γράφτηκε από την

 

Δράσεις με τίτλο “Kalamata Pamisos River Action” πραγματοποιούνται την Κυριακή 21 Αυγούστου, στον Αρι, στο ειδικά διαμορφωμένο πάρκο στις όχθες του Παμίσου, κοντά στο φράγμα, από τις 9.30 το πρωί.

Διοργανώνονται από το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινότητα Άριος και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του φυσικού κάλλους του Παμίσου, ως ένα εξαιρετικής ομορφιάς τοπίο. Στόχος είναι η καθιέρωση του ποταμού Παμίσου ως ένα από τα αξιοθέατα του Δήμου Καλαμάτας, λόγω του μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος και της συνεχούς αυξανόμενης επισκεψιμότητας.

Αυτά είχαν τονιστεί σε πρόσφατη Οικονομική Επιτροπή του δήμου, όπου εγκρίθηκε πίστωση έως 1.736 ευρώ, για την κάλυψη δαπανών της διοργάνωσης, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αριος Γρηγόρης Κωστόπουλος ενημέρωσε τότε ότι η εκδήλωση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: Ιππασία με άλογα και πόνι από τον Ιππικό Ομιλο. Βόλτες με μικρά ιστιοπλοϊκά του Αίολου στο ποτάμι. Επίδειξη πόλο στο ποτάμι από τον Αργη. Μοντελισμό, άσκηση διάσωσης στο νερό από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παραποτάμιο ψάρεμα από ερασιτέχνες ψαράδες, τοξοβολία, ποδόσφαιρο, βουτιές και μπάνιο στο ποτάμι.

Ο κ. Κωστόπουλος παρατήρησε ότι αυτή εκδήλωση προβάλλει τον Πάμισο, στη μαγευτική περιοχή του Αρι κοντά στο φράγμα, που μπορεί να προσελκύσει εναλλακτικό τουρισμό και να αποτελέσει προορισμό.


NEWSLETTER