Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 21:11

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στα Φιλιατρά για τον παιδικό καρκίνο

Γράφτηκε από τον

 

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τον παιδικό καρκίνο συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και τον εκπρόσωπο της στη Μεσσηνία ιατρό Χρήστο Σίνη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Πάρκο της Βλαχέρνας. στα Φιλιατρά.

Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αφιερωμένος στη μάχη εναντίον  του καρκίνου παιδιών και εφήβων με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο καρκίνος είναι η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά, με 300.000 νέες περιπτώσεις να διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 0-19 ετών.

Στη χώρα μας εκτιμάται ότι κάθε χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο περίπου 300 παιδιά. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλεί τους γονείς να είναι ευαισθητοποιημένοι απέναντι στη νόσο και να μην παραμελούν την τακτική παιδιατρική παρακολούθηση.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο μέρη. Στην αρχή θα γίνουν ομιλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία  ελληνικής μουσικής από εθελοντές ερασιτέχνες μουσικούς, σε γνωστά και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα έχει ως εξής:

- “Μοντέρνος" τρόπος ζωής και καρκίνος. Ομιλητής: Απόστολος Πουρτσίδης, MD - Παιδίατρος αιματολόγος ογκολόγος - Ογκολογική κλινική Παιδιών και Εφήβων ΜΗΤΕΡΑ - Υπεύθυνος Ιατρείου ΝΙ.ΚΑ.

- “Εθελοντισμός, μια πράξη αγάπης”. Ομιλήτρια: Χρύσα Σταύρακα, καθηγήτρια οικονομίας, μέλος Δ.Σ. του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού.

“Η «ΦΛΟΓΑ» των γονιών” Ομιλήτρια: Τρυφωνίδη Μαρία, πρόεδρος του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» - Μητέρα παιδιού με καρκίνο

- Ερασιτέχνες μουσικοί - εθελοντές σε γνωστά  και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

Οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ευχαριστούν το «Apollo Resort Art Hotel» το «Athenolia Wine Bar», το  «Βιβλιοπωλείο Αρχονταρίκι», το «Ήχος και  Θέαμα – Θανάσης Λάγαρης», το «Οπωροπαντοπωλείο  Στου Αποστόλη» και το «Φαρμακείο Άλκη Π. Ξύγκα» για την ευγενική χορηγία τους για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Κ.Μπ.