Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 14:12

Καλαμάτα: Προβολή 6 βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους στον Κινητό Ηλιακό Κινηματογράφο

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Προβολή 6 βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους στον Κινητό Ηλιακό Κινηματογράφο

Στη βάση του επιστρέφει ο Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος σήμερα Σάββατο, για την τελευταία από τις προγραμματισμένες του προβολές, στην πλατεία Όθωνος (οδός Κουτσομητοπούλου, Καλαμάτα), με την προβολή 6 βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους στο πλαίσιο της δράσης «Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει», σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Η πρώτη προβολή θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. και είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

-«Last Visit» του Σπύρου Αλιδάκη (14')

Ένας φόρος τιμής στον Λευτέρη Βογιατζή (1945-2013), ο οποίος αποτελεί έναν αδιαμφισβήτητο σταθμό στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου. Μέσω αυτής της περίεργα ονειρικής περιήγησης, ο Βογιατζίς επιστρέφει για μια τελευταία φορά στον αγαπημένο του θεατρικό χώρο –το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων– αποχαιρετώντας φίλους και συνεργάτες.

-«Όλα τα πλάσματα της νύχτας» της Μέμης Κούπα (15')

Στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορεί ένα πλάσμα της νύχτας, που προστατεύει τους ευάλωτους. Είναι αστικός μύθος ή υπάρχει στ’ αλήθεια; Στη διάρκεια μιας νύχτας, οι χαρακτήρες της ταινίας που θα διασταυρωθούν μαζί του, θα πλησιάσουν ο ένας τον άλλο και για πρώτη φορά μετά από καιρό, θα κοιμηθούν.

- «Το βανκούβερ» της Άρτεμις Αναστασιάδου (23')

Δύο αδέρφια, ένα ξόρκι, πληγωμένα τοπία και μια αναπότρεπτη φυγή. Ένα σύντομο χρονικό μιας πράξης εξαφάνισης στους καιρούς της Νέας Ύφεσης.

-«Horsepower» του Σπύρου Σκάνδαλου (15')

Η Μαξ, μια νέα καλλιτέχνις, δεν μπορεί να φτάσει στην κορύφωση. Εκθέτει ένα γλυπτό και η παρέα της την κοροϊδεύει. Προσπαθώντας να ξεμπλοκάρει τη σεξουαλικότητά της, χάνεται στις φαντασιώσεις της, όπου κρύβεται ένα μαύρο άλογο.

-«Ο φοιτητής» του Βασίλη Καλαμάκη (8')

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 1973. Μετά την τριήμερη κατάληψη του Πολυτεχνείου, το δικτατορικό καθεστώς αποφασίζει να επέμβει στρατιωτικά για να καταστείλει τις διαδηλώσεις που απείλησαν την κυριαρχία του. Παρακολουθούμε τα τελευταία λεπτά μέσα στο άρμα που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο γκρεμίζοντας την κεντρική πύλη του.

-«Αμυγδαλή» της Mαρίας Χατζάκου (22')

Δύο αδερφές, η Άννα και η Μελίνα, περνούν τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού στο εξοχικό τους στη Νέα Μάκρη. Η Άννα κάνει πάρτι για την ενηλικίωσή της και το μόνο που θέλει είναι να περάσει την ημέρα της με τη Μαρία, το καλοκαιρινό της φλερτ. Η Μελίνα αγαπάει εμμονικά την Άννα και δεν καταλαβαίνει γιατί δεν είναι καλεσμένη στο πάρτυ. Ξέρει όμως ότι ως party crasher μπορεί να κάνει αυτό το βράδυ αξέχαστο για τη μεγάλη της αδερφή.

 


NEWSLETTER