Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 08:17

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας: Ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά από 5 έως… 95 ετών (βίντεο)

 

Με παραμύθια για παιδιά από 5 έως 95 ετών, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας αρχίζει τις ψυχαγωγικές του δράσεις μεθαύριο Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου.

Στην αφήγηση θα είναι η Χριστίνα Δίμιζα και η Λίλλυ Τριαντάρη. Θα προηγηθεί μουσικό καλωσόρισμα με την Σοφία Αναγνώστου (βιόλα), τον Αντώνη Μαζιώτη (βιολί) και τον Στάθη Γυφτάκη (πιάνο). Η είσοδος είναι δωρεάν.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης εκτίμησε ότι “προμηνύεται ιδιαίτερα ικανοποιητική η χρονιά” και διευκρίνισε: “Παρουσιάζουν άνοδο οι εγγραφές, φέτος είναι 45 παιδιά περισσότερα. Παρά τη δύσκολη οικονομικά χρονιά, οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο Δημοτικό Ωδείο και εμείς τα εκπαιδεύουμε για να έχουν αληθινή σχέση με τη μουσική.

Ο διευθυντής ενημέρωσε ότι οι δράσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα ξεκινούν την Κυριακή και θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Την άλλη Κυριακή 23 Οκτωβρίου, 11 το πρωί με 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί Open day, ανοιχτή γιορτή, για να γνωρίσει ο κόσμος και ιδιαίτερα τα παιδιά το Δημοτικό Ωδείο.

Την Κυριακή 30 του μήνα, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στις 8 το βράδυ, οργανώνεται συναυλία “Νύχτα φθινοπώρου με μπαρόκ μουσική”, με τους Γιώργο Παυλάκο, Καταλίν Κέρτεσζ, Βαρβάρα Τσόπρα και Λουκά Γεώργα.

Τέλος, ο Στ. Γυφτάκης αναφέρθηκε στην πιο σταθερή συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου με την πιανίστα Αλεξία Μουζά, που θα κάνει σεμινάρια πιάνου κάθε δίμηνο σε επιλεγμένους μαθητές του Ωδείου.