Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 07:47

Απονομή βραβείων διαγωνισμού έκθεσης

Γράφτηκε από τον
Απονομή βραβείων διαγωνισμού έκθεσης

Σε μια υπέροχη βραδιά, σε ένα καταπληκτικό χώρο, στο ανοικτό θέατρο "Νότα Αρνόκουρου" στο συγκρότημα "Πύργος Μπαρμπα-Αλέκου" στα Πλατάνια πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση στην μνήμη της Νότας Αρνόκουρου με την απονομή βραβείων σε μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό έκθεσης. Η  βραδιά αυτό το όμορφο αυγουστιάτικο βράδυ περιελάμβανε και την συναυλία - αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο από το Σύλλογο "Τα Χρώματα της Ηλιδας" με τον κόσμο να έχει κατακλύσει το θέατρο.

 Ολους τους παρευρισκομένους εκ μέρους των διοργανωτών ευχαρίστησε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πλατανιτών Ανδρέας Γκούντρας και αναφέρθηκε στον διαγωνισμό έκθεσης που έγινε φέτος και στον οποίο συμμετείχαν 157 μαθητές από σχολεία της Μεσσηνίας και της Ηλείας, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι μαθητές του Λυκείου Κυπαρισσίας.

Θέμα της έκθεσης ήταν: "Το περιοδικό που εκδίδει το σχολείο σας, πρόκειται να αφιερώσει το επόμενο τεύχος του στη φτώχεια, ως κοινωνικό φαινόμενο που αφορά την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο ακόμη και τον ανεπτυγμένο. Εσείς καλείστε από τον υπεύθυνο ύλης να γράψετε ένα άρθρο σχετικά με το θέμα στο οποίο να παρουσιάσετε τα αίτια που προκαλούν το πρόβλημα, τις συνέπειές του για τους ανθρώπους και την κοινωνία και να προτείνετε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε αυτό να μετριαστεί".

Από τους μαθητές του λυκείου το πρώτο βραβείο πήρε ο μαθητής Ιωάννης Αναγνωστόπουλος από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας και την απονομή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους συντελεστές της εκδήλωσης τονίζοντας ότι πλέον ο διαγωνισμός αυτός έχει γίνει ένας καταξιωμένος θεσμός.

Το δεύτερο βραβείο πήρε η Ιφιγένεια – Αγγελική Γαρατζιώτη, επίσης από το ΓΕΛ Κυπαρισσίας. Την απονομή έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Το τρίτο βραβείο πήρε ο Νικόλαος Καγιάφας από το ΓΕΛ Κυπαρισσίας και την απονομή έκανε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο οποίος σημείωσε ότι είναι υπερήφανοι που ο δήμος έχει ένα τέτοιο χώρο - διαμάντι. Ευχαρίστησε τον Κώστα Αρνόκουρο για την συνολική του προσφορά στην περιοχή και επισήμανε το διαχρονικό έργο του Συλλόγου Πλατανιτών.

Επαινοι απονεμήθηκαν στους μαθητές Αγγελική Δημογκότση από το ΓΕΛ Κυπαρισσίας και Νικόλαο Δράκο τους οποίους πήραν εκπαιδευτικοί τους αντί για αυτούς, καθώς δεν είχαν ειδοποιηθεί.

Στους μαθητές γυμνασίου το πρώτο βραβείο πήρε η Μαρία Καζάκου από το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας και την απονομή έκανε η διευθύντρια του σχολείου Μάτα Μπαρτζελιώτη. Το δεύτερο βραβείο πήρε ο Νικόλαος Μπάμπαλης από το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και την απονομή έκανε ο Θαλής Μυλωνάς, πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων. Το τρίτο βραβείο μοιράστηκαν ο Ευστάθιος Κατσίρας από το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και την απονομή έκανε η εκπαιδευτικός Δήμητρα Παπαντωνοπούλου – Μπακούρου και ο  Νικόλαος Μπένος επίσης από το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και την απονομή έκανε ο Χρήστος Ρέππας, συγγραφέας. Τον πρώτο έπαινο πήρε η Αννα Μπάμπαλη από το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και την απονομή έκανε ο Μίκα Ιωαννίδη, πρόεδρος των Γυναικών Ευρώπης, ενώ έπαινο πήρε και η έκθεση της Σοφίας Παπαδιονυσίου η οποία όμως δεν παραβρέθηκε.

Ακολούθησε η μουσική συναυλία με αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο και στο τέλος ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου "Τα Χρώματα της Ηλιδας" Παύλος Αυγερινόπουλος ευχαρίστησε το Σύλλογο Πλατανιτών και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας για τη συνεργασία που είχαν, δίνοντάς τους αναμνηστικά. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Κώστα Αρνόκουρο που ήταν χορηγός της όλης εκδήλωσης, στον οποίο προσέφερε μια τιμητική πλακέτα και ένα μικρό καράβι.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER