Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 08:00

4o Kalamata Dance Cup: Γιορτή χορού με πάνω από 1.000 συμμετοχές στη Τέντα (βίντεο-φωτογραφίες)

4o Kalamata Dance Cup: Γιορτή χορού με πάνω από  1.000 συμμετοχές στη Τέντα (βίντεο-φωτογραφίες)

Περισσότεροι από 1.000 αθλητές - χορευτές κάθε ηλικίας έδωσαν ραντεβού στην Καλαμάτα, για το 4ο Διεθνές Κύπελλο Χορού το Σαββατοκύριακο. Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμών Χορού "Kalamata Dance Cup - Beyond Limits" επέστρεφε πιο εντυπωσιακό από κάθε άλλη φορά, με δυναμικό “Dance Challenge Πρωτάθλημα”, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ.

Ηταν ένα υπερθέαμα χορού και καλλιτεχνικής έκφρασης, με πάνω από 1.500 παραστάσεις χορού, το οποίο παρουσιάστηκε στο Δημοτικό κλειστό «Τέντα». Συμμετέχοντες σε διάφορα είδη χορού, ανέδειξαν το έργο τους και συναγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα για την διεκδίκηση του Κυπέλλου Καλαμάτας. Οι συμμετέχοντες, από κάθε γεωγραφική περιφέρεια της χώρας, και από 11 χώρες συμμετοχής, έδωσαν χρώμα και λάμψη στη φετινή διοργάνωση με σύνθημα «Visit Kalamata to dance», επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η Καλαμάτα είναι η «Πόλη του Χορού». Μεταξύ άλλων, τις εντυπώσεις έκλεψε η ομάδα καλλιτεχνών “Dagipoli Dance Co”, καθώς και η ομάδα 25 χορευτών από το Κονγκό της Αφρικής  με τίτλο “Groupe Folklorique Elima International”.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Σε δηλώσεις της στην “Ε” η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του KDC, Πρόεδρος διοργανωτή φορέα Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμάτας Dance Challenge και Οργανωτικής Επιτροπής 4th Kalamata Dance Cup 2022 Νίνα Δράκου ανέφερε πως ως προς την παραγωγή, τα θετικά vibes, την προσέλευση του κόσμου και την γενικότερη ατμόσφαιρα η φετινή διοργάνωση κρίνεται η πιο επιτυχημένη από κάθε άλλη χρονιά. Η ίδια τόνισε πως οι θεατές είπαν τα καλύτερα λόγια για το Φεστιβάλ, αλλά και κατ’ επέκταση για την πόλη, καθώς ο καιρός συνηγόρησε ώστε να την θαυμάσουν καλύτερα. «Φέτος είχαμε αυξημένες συμμετοχές από παιδιά, εν αντιθέσει με πέρυσι που είχαμε περισσότερους ενήλικες. Είδαμε συμμετοχές έτσι ακόμα και από 3 χρονών έως και ηλικιωμένους, κάτι που δείχνει πως η τέχνη του χορού δεν έχει ηλικία» υπογράμμισε, εκτιμώντας πως το "Kalamata Dance Cup” κάθε χρόνο θα γιγαντώνεται, καθώς το Διεθνές Κύπελλο Χορού “κερδίζει” συνεχώς όλο και περισσότερους αθλητές – χορευτές. Τέλος, από πλευράς αποτελεσμάτων η Νίνα Δράκου γνωστοποίησε πως πολλές συμμετοχές από την Καλαμάτα κατάφεραν να διακριθούν, απόρροια όπως είπε του δυναμικού προφίλ που έχει στο χορό η πόλη. Δείτε τα αποτελέσματα στο kalamatadancecup.com.