Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 08:11

Ενημερωτική εκδήλωση για τα ναρκωτικά

Γράφτηκε από την

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Τα ναρκωτικά ως κοινωνικό φαινόμενο - επιστημονική και αστυνομική προσέγγιση”.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και τον Ιατρικό Σύλλογο του νομού.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας επεσήμανε ότι τα ναρκωτικά αποτελούν ένα σοβαρό, μακροχρόνιο και δυσεπίλυτο φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας, ένα σύνθετο πρόβλημα με ποικίλες συνιστώσες και η αποτελεσματική αντιμετώπισή του καθιστά αναγκαία τη συνεχή και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμούς απεύθυναν ο πατήρ Αλέξιος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο γιατρός Βασίλειος Χρυσαυγής, ως εκπρόσωπος του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από: Την Αγγελική Ρουμελιώτου - Πούπουζα, επιμελήτρια Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Καλαμάτας. Την Αικατερίνη Ρέμη, γιατρό Γενικής Ιατρικής και υπεύθυνη της μονάδας ΟΚΑΝΑ Καλαμάτας. Τον αστυνόμο Β’ Αναστάσιο Δεληγιάννη, τμηματάρχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας. Την υπαστυνόμο Β’ Νίκη Πανοπούλου, ψυχολόγο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ήταν η ευαισθητοποίηση και η πληροφόρηση των πολιτών στο θέμα των εξαρτήσεων, καθώς και η ανάλυση των ναρκωτικών ως κοινωνικό φαινόμενο, προσεγγίζοντας το τόσο επιστημονικά όσο και αστυνομικά. Η κοινή μας δράση με τον Ιατρικό Σύλλογο, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά σημαντική εισήγηση από πλευράς του νομικού συστήματος, αποδεικνύει ότι η συνεργασία των συναρμόδιων φορέων συνιστά το αντίδοτο στη μάστιγα των ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα των εξαρτήσεων, ενώ θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες δράσεις που αναδεικνύουν τον ουσιαστικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.

“Η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση αποτελούν τη μόνη άμυνα απέναντι στο μείζον, για ολόκληρη την κοινωνία, πρόβλημα των ναρκωτικών”, παρατήρησε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος.