Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 08:21

Μεγάλη συμμετοχή στις "Ημέρες τοπικής γαστρονομίας" στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Μεγάλη συμμετοχή στις "Ημέρες τοπικής γαστρονομίας" στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

 

Ένα καθοριστικό  βήμα για την σύνδεση του λαδιού, του κρασιού και των ποτών της Μεσσηνίας τόσο με τον διατροφικό πλούτο του νομού όσο και με το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής, έγινε την Παρασκευή και το Σάββατο στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (ΚΑΚ) με την συμμετοχή επιχειρήσεων των κλάδων της οινοποιίας, της ποτοποιίας, της ελαιοκομίας και της ελαιουργίας στις «Ημέρες τοπικής γαστρονομίας» που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας.

Για πρώτη φορά οι επισκέπτες της ΚΑΚ είδαν πλάι – πλάι πολλές από τις μεσσηνιακές επιχειρήσεις που πρωταγωνιστούν στους κλάδους τους να προσφέρουν τα προϊόντα τους για γευστική δοκιμή και ταυτόχρονα άκουσαν τους ειδικούς να αναλύουν τα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου, του κρασιού και των ποτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις όσο  και οι επισκέπτες της ΚΑΚ που γεύτηκαν τα εδέσματα, τα κρασιά και τα ποτά της Μεσσηνίας τόνισαν την ανάγκη περιοδικής επανάληψης των εκδηλώσεων ειδικά την τουριστική περίοδο.

Την Παρασκευή το βράδυ οι επισκέπτες το έκαναν γευσιγνωσία κρασιού, ποτών και αποσταγμάτων και άκουσαν τον επιχειρηματία Γιώργο Καλλικούνη να μιλάει για την ιστορία της ποτοποιίας στην Καλαμάτα. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας , ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας Γιάννης Κολοβός, ο πρόεδρος του Σχολείο Ελιάς και Ελαιόλαδου Νίκος Κουτσούκος και η εκπρόσωπος της Chef’s Brigade Greece Γεωργία Κουτσούκου. Η γευσιγνωσία κρασιού έγινε υπό την καθοδήγηση της οινολόγου Σύλβιας Μπουφέα

Το Σάββατο το πρωί, παρουσία και της αντιπεριφρειάρχη Αννας Καλογεροπούλου, έγινε γευσιγνωσία ελαιόλαδου και βρώσιμης ελιάς σεφ και εστιάτορες της Μεσσηνίας πρόσφεραν τοπικές γεύσεις εμπνευσμένες από το λάδι τις ελιές.

Διοργανωτής των εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας για την Ελιά ήταν το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας κατόπιν εισηγήσεως του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη

Θ.Λ.