Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 08:12

Σταθμός του Αϊ – Βασίλη στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Γράφτηκε από την

Με τα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου Σταθμού του Αϊ – Βασίλη στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων συνεχίζεται την ερχόμενη Παρασκευή στις 6 μ.μ. το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ακόμα Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούs επισκέπτες.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΟΚΛΗΣ ΑΕ

Το βράδυ της Δευτέρας φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Διοκλής ΑΕ ΟΤΑ, στην είσοδο του Βιοτεχνικού Πάρκου Καλαμάτας. Ο Πρόεδρος της Διοκλής ΑΕ Νίκος Μπασακίδης, μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση του Βιοτεχνικού Πάρκου, στο πλαίσιο των πολιτικών εναρμόνισης με τη συμμετοχή της Καλαμάτας στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες πόλεις της Ε.Ε. έως το 2030. Επίσης, τονίστηκε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, στόχος είναι να μην υπάρξει καμία αύξηση στα ενοίκια. Στην εκδήλωση μετείχαν, αιρετοί της αυτοδιοίκησης, μέλη του Δ.Σ. και εργαζόμενοι της Διοκλής Α.Ε., καθώς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο ΒΙΟΠΑ. Κάλαντα, τραγούδια και μουσική απέδωσε η χορωδία "Αινούντες" και στη συνέχεια, στο χώρο του ισογείου του Κτηρίου Διοίκησης, προσφέρθηκε ένα μικρό κέρασμα.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

-Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας “Χρώματα πολλά”. Εγκαίνια Χριστουγεννιάτικης Έκθεσης των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε ΦΑΡΙΣ για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023, Διάρκεια: 17/12/2022 έως και 3/2/2023, Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ, (εκτός αργιών).

-Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας παράσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας.

-Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ. φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας.

-Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας "Χριστέ, για δώσ’ μου τα κλειδιά, ν’ ανοίξω τον παράδεισο, να μπω σε περιβόλι". Συναυλία Μουσικών Συνόλων Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

-Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας "Χριστούγεννα στο Μέγαρο" με την Ορχήστρα, την Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

-Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας “Χριστούγεννα  στην πόλη” από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Τραγούδι: Νίκος Ζιάζιαρης - Πένυ Δεληγιάννη.

-Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

-Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας μουσική βραδιά με τη συμμετοχή μουσικών της πόλης σε υπέροχες μελωδίες.