Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 12:48

Καλαμάτα: Οι γιορτινές δράσεις από την “Φάρις” συνεχίζονται

Καλαμάτα: Οι γιορτινές δράσεις  από την “Φάρις” συνεχίζονται

 

Ομορφες γιορτινές δράσεις έχουν ετοιμάσει και θα παρουσιάσουν το Σαββατοκύριακο οι Καλλιτεχνικές Σχολές της Κ.Ε. Φάρις.

Σήμερα Σάββατο στις 7.30 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια της Χριστουγεννιάτικης Έκθεσης των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε Φάρις για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023, με τίτλο “Χρώματα πολλά”, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, κεραμικής, χαρακτικής, σχεδίου, αγιογραφίας και εικαστικές εγκαταστάσεις, όλων των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου. Η έκθεση εκτός από την εορταστική ατμόσφαιρα που προσφέρει τις ημέρες των Χριστουγέννων, παρουσιάζει τις εικαστικές δημιουργίες του πρώτου τριμήνου αυτής της εκπαιδευτικής χρονιάς. Θα διαρκέσει έως τις 27 Ιανουαρίου (Δευτέρα έως και Παρασκευή 10 π.μ. έως 2 μ.μ., εκτός αργιών).

Αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, θα παρουσιαστούν παραμύθια από τα παλιά στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Η Χριστίνα Δίμιζα και η Λίλλυ Τριαντάρη θα αφηγηθούν παραμύθια με το μοναδικό τους τρόπο, ενώ η Μαρία Ηλιοπούλου, η Σίλια Καράμπελα, η Αρίστη Κουρή, η Νάγια Παναγούλη, η Μαρία Φυκούρα, η Εύα Δίσκου και η Ακριβή Μπακούρου, έξι μαθήτριες της τάξης φλάουτου της Βίκης Βασιλειάδη, θα καλωσορίσουν μουσικά τους παρευρισκομένους. Τέλος, την ίδια μέρα στις 8 μ.μ. θα γίνει η παράσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με τη συμμετοχή όλων των σπουδαστών της, ηλικίας από 4 έως 18 ετών. Ολες οι εκδηλώσεις θα έχουν δωρεάν είσοδο.