Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 08:30

Η Χαρούλα Αλεξίου αύριο στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική Χαρούλα Αλεξίου θα έχουν όσοι βρεθούν αύριο Παρασκευή στις 8:30 μ.μ. στην Αρχαία Μεσσήνη μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η συναυλία που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Μεσσήνης θα έχει ελεύθερη είσοδο.

“Δύο κόσμους έχει η ψυχή μου” το θέμα της πολυαναμενόμενης συναυλίας. Χιλιάδες κόσμου αγκάλιασε με ενθουσιασμό τη Χάρις Αλεξίου με τη νέα μουσική μπάντα της, τους "Nouveau Sextet". Περισσότεροι από 30.000 θεατές είδαν το opening της μεγάλης καλοκαιρινής περιοδείας της, με την πρώτη συναυλία του καλοκαιριού στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Σειρά είχαν τα μεγάλα θέατρα σε όλη την Ελλάδα.

“Έμαθα να ζω και στους δύο κόσμους, στη Δύση και στην Ανατολή” λέει η Χάρις Αλεξίου για την παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, την περασμένη άνοιξη.

Για περισσότερες από 2 ώρες ερμηνεύει τραγούδια νέα, παλιά, μπαλάντες, δημοτικά, ανατολίτικα, έντεχνα, δοσμένα με ένα καινούργιο άκουσμα, αλλά και τραγούδια από το νέο της album η "Τρίπλα", που με την αμεσότητα της ερμηνείας της συνθέτουν το σκηνικό για τις πιο ατμοσφαιρικές νύχτες του καλοκαιριού.

Οι 6 ετερόκλητοι μουσικοί που τη συνοδεύουν (παίζουν περισσότερα από 20 όργανα και τραγουδούν μαζί της) την περιβάλλουν με ένα μαγικό έθνικ-τζαζ ήχο. Ο Θωμάς Κωνσταντίνου, επί κεφαλής, με ούτι, κιθάρα, μαντολίνο, λαούτο. Ο Σωτήρης Λεμονίδης με πιάνο και πλήκτρα. Ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος με κλαρίνο, φλάουτο Caval.

Ο Δημήτρης Τσάκας με soprano και alto σαξόφωνο, κλασική κιθάρα και φλάουτο. Ο Κώστας Κωνσταντίνου με κοντραμπάσσο. Ο Κώστας Μερετάκης με multipercussionset (νταρμπούκα, μπεντίρ, ντέφια, ταμπούρο, στάμνα, καχόν, νταούλι κ .α )

Από τα νέα της τραγούδια όπως "Οι στιγμές", " Το δεδομένο", ως τα, "Οι φίλοι μου χαράματα", "Πανσέληνος", "13 φωτιές", "Δι’ ευχών" και τα "Δημοτικά" η Χάρις Αλεξίου μαγεύει και μαγεύεται με τους μουσικούς της και εμείς δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε το τραγούδι της ψυχής της.

Ενορχηστρώσεις Θωμάς Κωνσταντίνου, σχεδιασμός φωτισμών Ανδρέας Σινάνος, ήχος: Παύλος Σαπουντζής, Αντώνης Παραμύθης,

 

management Χάρις Αλεξίου: Ολγα Παυλάτου pavlato@otenet.gr, οργάνωση παραγωγής: Four seasons, seasons@otenet.gr.